Adevăratul profil al propagandistului putinist Dumitru Roibu, șeful organizației moldoveniste zisă ”Urmașii lui Ștefan”, care, în realitate, sunt urmașii lui Stalin. Individul a fost școlarizat și format cu banii României. Podul.ro solicită interzicerea lui pe teritoriul țării noastre


Adevăratul profil al propagandistului putinist Dumitru Roibu, șeful organizației moldoveniste zisă ”Urmașii lui Ștefan”, care, în realitate, sunt urmașii lui Stalin. Individul a fost școlarizat și format cu banii României. Podul.ro solicită interzicerea lui pe teritoriul țării noastre

Podul.ro vă prezintă adevăratul profil al lui Dumitru Roibu, șeful organizației moldoveniste zisă ”Urmașii lui Ștefan”, care, în realitate, sunt urmașii lui Stalin și propagandiști ai Rusiei imperiale. Avertizăm că acest individ ar trebui interzis pe teritoriul României. 

De ceva ani, se părea că presa de la Chișinău reușise să le mai taie din avânt acestor cozi de topor ale Rusiei, explicându-le basarabenilor că organizația în cauză nu e decât un construct electoral manevrat de PSRM, pe atunci condus de Igor Dodon. 

Înainte de a le fi înlăturate măștile ”patriotice”, activiștii organizației moldoveniste recrutau tineri basarabeni pentru a-i îndobitoci în spiritul unei așa-zise “statalități milenare moldovenești”, (re)educându-i prin prisma unor narațiuni antiromânești născocite la Kremlin – detalii AICI.  

Șeful organizației – l-am numit pe Dumitru Roibu (foto sus) – s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin declarații românofobe în serie și prin aprecieri ”istorice” lipsite de orice fel de logică. 

Nu mai devreme de 2021, Roibu s-a pretat să solicite ”nerecunoașterea existenței limbii române”. Motivul delirului? Individul fusese scandalizat de solicitările României către Ucraina privind recunoașterea oficială a inexistenței așa-zisei ”limbi moldovenești”, care nu există și nici nu poate exista decât în mințile bolnave ale unor staliniști congenitali ori în punctajele servite de FSB-GRU pentru menținerea R.Moldova în siajul Kremlinului. 

Excludem din start că Dumitru Roibu ar putea fi o victimă inocentă a spălării pe creier – așa ceva e exclus: deși nu prea pare a fi purtător de creier, trebuie spus că individul a învățat într-o școală în limba română, a studiat istoria românilor, ba chiar are și studii superioare la Universitatea de Stat din R.Moldova, care – a nu se ignora aspectul – e probabil cel mai important bastion românesc al învățământului superior din Basarabia. Așadar NU, Roibu nu este nici pe departe o victimă, ci este întors cu o cheiță rusească. Știe prea bine ce face și de ce face.  

Vă amintim că același individ i-a atacat în mod ghiolbănesc, în 2020, cu cele mai imunde minciuni și acuzații, pe profesorii și pe studenții Facultății de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din R.Moldova (USM), fiind scos din minți de faptul că instituția a promovat mesaje ”antistatale” și unioniste. Acesta a fost conjunctura în care așa-zișii ”urmași” ai lui Ștefan (adică ai lui Stalin, s-o spunem apăsat) au cerut Ministerului Educației să emită o directivă prin care să interzică promovarea unor astfel de mesaje “antistatale” în instituțiile de învățământ, asta deși Roibu era perfect conștient că împroșca lături rusești la adresa celei mai respectabile facultăți cu profil istoric din R.Moldova.  

Mizeria morală și ipocrizia lui Roibu ies la suprafață imediat ce vă aruncați un ochi asupra CV-ului său, care a fost publicat de Consiliul Audiovizualului.    

Lătrăul lui Dodon (adică al Moscovei), care nu face altceva decât să înjure România și românii, a avut tupeul de a-și indica în CV modul în care România a contribuit, în mod constant, la școlarizarea și la formarea sa profesională. Dumitru Roibu participase cu regularitate la proiectele, festivalurile, conferințele și la toate celelalte evenimente organizate în Covasna, Harghita, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, acestea fiind finanțate fie din banii statului român, fie din cei ai Uniunii Europene. CV-ul mai dezvăluie un aspect elocvent pentru speța la care facem referire: în mod surprinzător, Roibu precizează cu mânuța lui că limba sa maternă este limba română, fără să menționeze niciunde așa-zisa ”limbă moldovenească” – detalii AICI

Avertizăm că Dumitru Roibu – laolaltă cu alți lumpeni care se ocupă cu aceleași misiuni rusești – NU ar mai trebui să fie lăsați să intre în România. De asemenea, tragem un nou semnal de alarmă cu privire la faptul că Bucureștiul ar trebui să urmărească cu o mai mare atenție respectarea imaginii și intereselor statului român în materie de politică externă, mai ales în ochii cetățenilor R.Moldova. Considerăm că aceste gesturi românofobe cât și propaganda rusească pe care Roibu o revarsă pe rețelele de socializare (de tipul narațiunii ”jandarmului român”, bazată doar pe capturi din filme sovietice) nu trebuie lăsate fără urmări din partea autorităților de la București. În acest sens, precizăm că Podul.ro va pune la dispoziția instituților îndrituite toate informațiile pe care le-am strâns despre acest individ, precum și documentarea privind manifestările sale românofobe. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.