Șeful de la Imigrări, „pila” ministrului Bode, s-a plictisit de moarte la o conferință europeană privind migrația, chiar în ajun de Schengen / Chestorul s-a jucat pe calculator, fiind surprins de oficiali din străinătate care l-au demascat și ironizat


Șeful de la Imigrări, „pila” ministrului Bode, s-a plictisit de moarte la o conferință europeană privind migrația, chiar în ajun de Schengen / Chestorul s-a jucat pe calculator, fiind surprins de oficiali din străinătate care l-au demascat și ironizat

Unul dintre cele mai importante sindicate din Poliția română, Europol, care reprezintă onest drepturile salariaților, dar demască adesea abuzurile și incompetența superiorilor, dezvăluie public cum a decurs participarea recentă, la o importantă conferință europeană, a chestorului Florin Mihăilă, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, fost coleg de bancă al ministrului de Interne, Lucian Bode, în contextul respingerii aderării României la spațiul Schengen: a jucat Solitaire aproape jumătate din timpul alocat respectivului eveniment. Mai mult, gestul său a fost remarcat și de oficiali străini.

Reprezentantul Austriei, țară care a votat împotriva României la recentul Consiliu JAI (Consiliul de Justiție și de Afaceri Interne al statelor UE), invocând problema migrației ilegale, a fost, de asemenea, prezent la evenimentul tratat cu dispreț de către Mihăilă. 

Jurnalista Emilia Șercan readuce în atenție, într-o postare pe Facebook, relațiile apropiate (de când erau doar elevi de școală) dintre Bode și Mihăilă. Pentru fostul său coleg de bancă, ministrul Lucian Bode a intervenit în mai multe rânduri pentru a fi instalat la vârful unor instituții publice. Chestorul a ocupat până de curând și postul de șeful de cabinet al ministrului de Interne, funcție din care a fost îndepărtat (dar împins tot către o sinecură) în februarie 2022.

Despre Mihăilă și Bode, PODUL a mai relatat și AICI.

Europol:Chestorul Florin Mihăilă, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări s-a calificat în finala Campionatului Internațional de Solitaire!

Deși vrem să pară o glumă, unii reprezentanți ai României au alte preocupări atunci când sunt trimiși să reprezinte statul român. Cu o săptămână înainte de Consiliul JAI, unde României i-a fost respinsă aderarea la Spațiul Schengen pe considerente ce țin de migrație, chestorul Florin Mihăilă, inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări a reprezentat România la Conferința Agenției Uniunii Europene pentru Azil care a avut loc în Malta și a reunit manageri ai instituțiilor din Europa, printre care și ai Austriei, țara ca a fost împotriva aderării.

Reprezentantul României a fost surprins jucând Solitaire în cadrul conferinței chiar de unul dintre participanți care s-a exprimat destul de ironic la adresa atitudinii trimisului țării noastre la conferință: "is playing cards for almost half of the meeting" (joacă cărți de aproape jumătate de timp din cadrul întâlnirii).

Nu ne e de mirare că acesta juca Solitaire, deși tocmai tema migrației a condus la amânarea aderării țării noastre la Spațiul Schengen, pentru că acesta nu a putut demonstra niciodată că poate ocupa o funcție de conducere, fiind doar împuternicit de mai multe ori în funcție pentru simplu fapt că a fost coleg de liceu cu ministrul MAI, Lucian Bode. Și aici amintim de: împuternicit inspector șef IPJ Sălaj, împuternicit rector pentru o zi la Academia de Poliție, fiind împuternicit ilegal, consilier al ministrului Bode, șef de cabinet al ministrului Bode și nu în ultimul rând împuternicit inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cu asemenea persoane trimise să reprezinte interesele României, nu ne rămâne decât să jucăm în continuare Solitaire, că asta știm cel mai bine. Așteptăm de asemenea promovarea acestuia printr-o altă împuternicire de către ministrul Bode, pentru merite excepționale.”

 

 

Emilia Șercan: „Sindicatul Europol a dezvăluit că fostul coleg de bancă din liceu al lui dr. Lucian Bode, chestorul Marius Florin Mihăilă, juca Solitaire în timpul Conferinței Agenției Uniunii Europene pentru Azil, care a avut loc în Malta în luna noiembrie și care a reunit manageri ai instituțiilor implicate în chestiunea migrației din întreaga Europă, inclusiv Austria.

Dincolo de acest episod facut public de Sindicatul Europol, mai sunt câteva lucruri de spus despre abilul jucator de Solitaire de la IGI, unele noi, altele despre care am mai scris în trecut. 

Înainte să fie numit șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, în februarie anul acesta, Marius Florin Mihăilă i-a fost șef de cabinet lui dr. Bode la Ministerul de Interne. 

Mai înainte să îl bage în liga mare a Ministerului de Interne, dr. Bode a intervenit în vara anului 2020 pe lângă ministrul de Interne de atunci, Marcel Vela, să îl numească pe Mihăilă rector al Academiei de Poliție. După ce am dezvăluit în PressOne că l-a numit ilegal, Vela l-a revocat din funcție pe Mihăilă după numai șase zile.

Mihăilă fusese anterior acestei numiri președintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, poziție din care i-a apărat cu strășnicie al plagiatorii și impostorii din instituție, inclusiv pe cei care m-au amenințat cu moartea. 

Dr. Bode a intervenit pentru numirea fostului său coleg de bancă și la șefia Inspectoratului de Poliție Sălaj, județul de baștină al celor doi. Și această numirea a fost făcută ilegal. 

Desigur, DNA-ul condus de un alt sălăjan, prieten cu dr. Bode, nu anchetează aceste numiri, că deh, instituție anticorupție...

Anul trecut, de 1 Decembrie, Marius Florin Mihăilă a fost înaintat în grad, de la comisar-șef la chestor, de către președintele Klaus Iohannis la propunerea lui dr. Bode. 

Anul acesta, tot de 1 Decembrie, același Mihăilă a primit Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler de la președintele Iohannis la propunerea lui dr. Bode, pentru meritele deosebite avute la conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări. Probabil inclusiv pentru îndemânarea de a juca Solitaire în timpul unor conferințe internaționale. 

Episodul ăsta e încă unul dintr-un lung șir de povești despre incompetență, despre forme neformale de nepotism și despre cum instituțiile statului au fost capturate de o serie de indivizi mediocri, care promovează în funcții înalte alți indivizi și mai mediocri decât ei.”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.