Domnule Drulă,


Domnule Drulă,

de dragul morților, din respect față de elita românească decimată de putorile dictaturii proletariatului, încetați mascarada cu o propunere de lege care va fi desființată de Justiție în buna ei tradiție ca între interesul privat și cel public să îl apere pe primul, în timp ce scoate limba la al doilea, la plătitor!

Constatarea legală de "fost lucrător" al Securității nu are niciun efect în materie de drepturi deja câștigate, nici nu afectează pe cele aflate în plată. Singurul mijloc, legal, ar fi fost mii de procese intentate în interesul legii de statul democratic întregului aparat al fostului regim. Dar nu, statul zis democratic a avut alte priorități. Măsura morală a lustrației este și ea, legal, inaplicabilă. Nu a fost ca atare nici în Germania sau Austria după nazism, cu trupe de ocupație în casă, ca să dea roade acum și la noi, după trei decenii și ceva. 

Nu Vă suspectez, domnule Drulă, de rea voință și refuz să cred că doriți doar o sinistră reclamă de partid pe marginea mormintelor. De aceea revin și vă rog: opriți mascarada! Puteți face altceva, cu bătaie lungă. Vă dau așadar, pentru început, o simplă și grea sugestie:

Decuplați toate pensiile speciale, dar toate, din structurile de forță și nu numai de dinainte de 1989 de sistemul actual; vorbim despre securiști, dar de grăniceri mai deloc; la fel, nu aducem în discuție diplomații sau pe cei camuflați ca atare; i-am pierdut pe drum pe "economiștii" și "casierii" regimului ceaușist - oricum, tocmai aceștia nu au nevoie de nicio pensie, la cât au furat -, cum nu ne mai aducem aminte de propagandiști, de cenzori, de profesorimea de partid, de medicii care au transformat saloanele de nașteri în abatoare, căminele pentru copiii cu dizabilități în infern terestru etc. 

La un loc, grămadă de lume. Sunteți eroic, altceva decât un produs, cum se spune, a cupolei actuale? Atacați-i pe toți nemernicii ăștia! Să le stea Crăciunul în gât precum lacrimile mamelor din decembrie 1989 a căror copii, la Timișoara sau București, au fost uciși tocmai de cei pe care îi atingeți sfios, inclusiv prin zisa inițiativă, cu o ramură de busoioc!

O dovadă că ați înțeles criza morală în care se scaldă clasa politică precum porcii de mai bine de 30 de ani: puneți-i la inimă pe cei care, printre noi, foști deținuți poliici, deportați și urmași ai lor au rămas loiali României care i-a uitat. Mergeți negreșit, în Ajun, la Octav Bjoza și transmiteți, în picioare, salutul Parlamentului! Eu am transmis, fix așa, omagiul Guvernului la câteva zeci de supraviețuitori. Spun asta abia acum, public. Și nu a costat nimic, dar nici de lege nu am avut nevoie să fiu om. Mergeți!

Aveți binecuvântarea mea!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.