Doi șefi de Poliție s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere din Olt. Unul dintre protagoniști fusese înjunghiat anterior de o colegă care-l acuzase de viol


Doi șefi de Poliție s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere din Olt. Unul dintre protagoniști fusese înjunghiat anterior de o colegă care-l acuzase de viol

Şeful Secţiei Poliţie Rurală din Osica de Sus, Gheorghe Udrişte, s-a luat la bătaie cu fostul şef al Poliţiei Rurale Balş, Gheorghe Barbu, chiar pe treptele sediului Poliţiei Rutiere Olt, situat pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina.

Conflictul s-a produs, vineri, în jurul orei 10.50, iar la fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina, transmite publicația Reporter24.info.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt (Gheorghe Barbu – n.red.), în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt (Gheorghe Udrişte – n.red.)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei”, mai arată IPJ Olt.

Gheorghe Udrişte a declarat că Gheorghe Barbu l-a înjurat şi l-a ameninţat şi că tot ce a făcut a fost să se apere.

„Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut să mă lovească în faţă, şi atunci n-am făcut decât să mă apăr şi l-am împins. Am făcut plângere la Poliţie pentru loviri şi ameninţări. Nu am o explicaţie, dar trăim şi momente de genul acesta”, a povestit Udrişte.

Potrivit Reporter24, Gheorghe Barbu s-a aflat în atenţia publică după ce, în 2016, a fost înjughiat de o fostă subalternă, Melania Renghea, care l-a acuzat că a violat-o.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Renghea l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu, fostul său şef, în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie, pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă. A doua lovitură a fost deviată, însă, în genunchiul stâng, în tentativa de apărare a bărbatului. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 26 decembrie 2012, poliţista susţinând, ulterior, că a fost violată, în mai multe rânduri, de comisarul Barbu, care încerca acelaşi lucru şi în momentul în care a decis să-l atace cu cuțitul. Sursa: reporter24.info

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.