FOTO Fugind din orașul Herson mâncând pământul, rușii au lăsat în urmă documente clasificate ale FSB. Dezvăluirile SBU


FOTO Fugind din orașul Herson mâncând pământul, rușii au lăsat în urmă documente clasificate ale FSB. Dezvăluirile SBU

Pe parcursul măsurilor de stabilizare a orașului eliberat Herson, agenții SBU au găsit inclusiv o sacoșă de rafie cu documente clasificate ale FSB care conțineau informații despre agenții-colaboratori ai Kremlinului. 

SBU a informat pe 16 noiembrie că a găsit în cadrul respectivelor documente obligațiile scrise de mână ale agenților cu privire la cooperarea confidențială cu FSB, notificarea agenților despre rezultatele misiunilor inamice, respectiv protocoale de căutare în locuințele rezidenților din Herson.

Reprezentanții serviciilor speciale ruse au lăsat în urmă documentele clasificate în timpul fugii din calea contraofensivei ucrainene. 

Conform documentelor găsite de SBU, s-a stabilit că acoliții inamicilor le-au furnizat date ocupanților cu privire la locul unde se aflau patrioții ucraineni, în special membrii mișcării de rezistență de pe teritoriul regiunii.

De asemenea, agenții serviciului special rus au participat la persecuția ilegală a locuitorilor în baza unor "cazuri penale" fabricate.

Au ieșit la iveală fapte documentate de răpire și tortură a victimelor, precum și jefuirea caselor acestora sub pretextul efectuării "perchezițiilor".

Angajații SBU au obținut informații conform cărora complicii rușilor au fost recrutați de ofițerii de cadre ai FSB, care făceau parte din "grupul operațional temporar VOG-8".

Reprezentanții săi erau angajați în coordonarea activităților subversive și de recunoaștere în direcția sudică.

În prezent, documentele confiscate au fost trimise spre examinare pentru întreprinderea unor acțiuni operaționale ulterioare de demascare a rețelelor rusești de informații.

Măsurile complexe de neutralizare a activităților subversive ale inamicului au fost întreprinse de SBU și Poliția Națională a regiunii Herson.

Vedeți imaginile furnizate de SBU de la fața locului: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.