Un apropiat al lui Putin face o declarație-bombă despre alegerile din SUA, admițând implicarea Rusiei în subminarea acestora


  • ACP
  • Nov 7, 2022 21:51
  • 1094
Un apropiat al lui Putin face o declarație-bombă despre alegerile din SUA, admițând implicarea Rusiei în subminarea acestora

Un apropiat al președintelui Putin a făcut o declarație surprinzătoare despre implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite, după ce a fost negat ani la rând acest fapt de către reprezentanții Kremlinului. 

Evgheni Prigojin, supranumit "bucătarul lui Putin" pentru că și-a asigurat contracte valoroase de catering de la Kremlin și care controlează organizația de mercenari Wagner, a făcut o postare pe site-ul rus de socializare VKontakte, pe contul firmei sale de catering, în care a dezvăluit implicarea Rusiei  în alegerile din Statele Unite.

"Ne-am amestecat, ne amestecăm și vom continua să intervenim. Cu grijă, exact, chirurgical și în felul nostru, așa cum știm să facem. În timpul operațiilor noastre precise, vom îndepărta atât rinichii, cât și ficatul simultan", a spus Prigojin, care a fost acuzat în trecut de încercări de a submina alegerile din SUA folosind așa-numitele "ferme de troli", care au inundat platformele social media cu dezinformare și teorii ale conspirației.

Ieșirea aceasta a lui Prigojin, care a fost deja vizat de sancțiuni din partea SUA și UE pentru implicarea în alegerile trecute, vine după ce The New York Times a raportat sâmbăta că Rusia a încercat să se amestece și în alegerile intermediare din Statele Unite, care au loc marți. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.