Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării, invocând că îi este „imposibil” să colaboreze cu Klaus Iohannis


Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării, invocând că îi este „imposibil” să colaboreze cu Klaus Iohannis

Controversatul pesedist Vasile Dîncu, autorul unor gafe memorabile în contextul războiului din Ucraina, a anunțat pe pagina sa publică de Facebook că și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Apărării, motivând că îi este imposibil să colaboreze cu „Președintele României, comandantul suprem al Armatei”. 

Reamintim că Dîncu sugera recent că Ucraina ar trebui să negocieze pacea cu Rusia acceptând, prin intermediul NATO și SUA, cedarea unor teritorii, iar la începutul invaziei, prin 26-27 februarie, vorbea chiar despre cucerirea iminentă a Kievului de către ruși.

"Războiul va mai continua (…) singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Țările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanții de securitate și o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să își permită, să-și asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a spus Dîncu recent la PrimaTV strânind furie din partea unor oficiali ucraineni. 

Mai grav, recent compania Lidl reușise să obțină de la Ministerul Apărării Naționale, tot în mandatul lui Dîncu, mutarea unui radar NATO din județul Dolj, echipament care face parte din sistemul de apărare pentru zboruri de mică înălțime al scutului de la Deveselu, pentru a construi un depozit. PODUL a relatat AICI

Redăm, mai jos, textul integral postat de ministrul demisionar pe Facebook:

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”

CITEȘTE ȘI: Activistul Valeriu Nicolae îl torpilează din nou pe Vasile Dîncu, suspectat că s-ar aflat în spatele închiderii abuzive a publicației Aktual24: „Este un ti@ăl*s inteligent și un sociopat/olog fără nicio o urmă de bun simț” / Despre legăturile ministrului PSD cu „foști securiști mafioți” și „cei mai toxici oameni din servicii”

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.