VIDEO. Tonomatul l-a făcut să urle pe stăpânul său. Marcel Ciolacu zbierând agramat la Victor Ciutacu: „Românii votează și ne dă la o parte!”/ „Ce io sunt ăla...Cîțu?!” / „Trebuiesc găsite soluții să fie ceva sustenabil, că nu poți să trântești România în gaură cum a trântit-o Băsescu”


VIDEO. Tonomatul l-a făcut să urle pe stăpânul său. Marcel Ciolacu zbierând agramat la Victor Ciutacu: „Românii votează și ne dă la o parte!”/ „Ce io sunt ăla...Cîțu?!” / „Trebuiesc găsite soluții să fie ceva sustenabil, că nu poți să trântești România în gaură cum a trântit-o Băsescu”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, fostul vâslaș din barca infractorului Liviu Dragnea și cel mai probabil viitorul șef al guvernului, nu poate povesti, nici măcar la RTV, într-o română cursivă ce se întâmplă la guvernare și care ar fi soluțiile în plină criză energetică și război la graniță. Deși i se tot ridică mingi la fileu de către interlocutor, Ciolacu nu mai e dispus să riște o nouă lipotimie și se odihnește între frazele exprimate cu efort fizic vizibil recurgând la înțelepciuni sforăitoare primite de la tovarășii din teritoriu pe Whatsapp.

„Oooo, daaaa”, îl încurajează Victor Ciutacu pe liderul PSD când acesta oprește, hodoronc-tronc, discuția despre nimic pentru a-i comunica doct că „1 cu 1 fac doi”. VIDEO la finalul textului! 

„Jurnalistul” plătit de fugarul Sebastian Ghiță și PSD (din bani publici, vezi Recorder și Radio Europa Liberă) pare, de asemenea, foarte pătruns, chiar puțin bulversat când liderul partidului finanțator îi împărtășește altă concluzie personală - „Prezentul reprezintă clar...e o consecință a trecutului”, emisă în contextul dezvăluirilor despre „jaful reziștilor” (cărora li se mai spune și „neomarxiști”). Adică tot ce e rău acum în România are legătură cu cele câteva luni cât USR s-a aflat la guvernare, iar tot ce e bine doar cu PSD.

CIOLACU: „Vă aduceți aminte că acum un an și jumătate tot timpul spuneam, și lu Cîțu, domne, spuneți-ne ce e în PNRR? Aflăm acum, la coaliții. Mai vin miniștri și...spune ce e în PNRR”.

„N-au niciun euro în PNRR prins pe tineret. Vorbești de transparență. Primul lucru pe care îl faci tu secretizezi PNRR-ul...care nu s-a întâmplat niciunde în Europa...Am vorbit cu liderul de grup. Sper să treacă memorandumul prin guvern de desecretizare și în momentul ăla să aflăm și noi...o comisie parlamentară...ce e în PNRR...Să vedem și ce ne-am asumat. Că toată lumea vorbește de plecarea la Bruxelles să negociem...s-au schimbat foarte multe lucruri cu războiul din Ucraina, cu criza energetică, dar întâi să aflăm tot adevărul...”

CIUTACU: „Rafila a spus că a găsit un stick...care era pe la nu știu ce secretar de stat cu partea lui de PNRR...”

CIOLACU: „Obosești să tot fii pompier. Prezentul e o consecință a trecutului. Am urmărit foarte bine ce a zis BNR (pronunțat benereu). Că toate problemele sunt din cauza măsurilor luate înainte”. 

Chestionat asupra amendamentului votat la Senat în cadrul Legilor Justiției cu privire la judecătorii și procurorii care nu respectă deciziile CCR, dar scapă de sancțiuni dacă aplică dreptul european, Ciolacu a aberat:

„Nu există așa ceva! Asupra procurorilor și judecătorilor nu trebuie să existe sancțiuni disciplinare...judecătorul trebuie să aibă o independență clară și nu trebuie să aibă o secure...cu adevărat ar trebui să și răspundă în cazul în care greșește. Este cu totul altă abordare....depinde ce ne dorim...Nu m-ați auzit vreodată comentând vreo decizie a vreunui judecător, procuror sau CCR...Aș vrea să aflu și eu adevărul ce s-a furat în timpul pandemiei. Aș vrea. Am văzut că se mai supără unii procurori că spun lucrul ăsta, dar aș vrea să văd și eu când noi stăteam în casă unii furau...și aș vrea să văd totuși acele dosare soluționate”. VIDEO de la min. 6 aproximativ.

CIOLACU (panseu, spus cu mâna dusă la piept): „Asta nu e o părere. E un mod pe care mi-l doresc eu...un mod de a trăi și un mod de societate...” Minutul 9.50 aproximativ

Urmează un talmeș-balmeș despre dreptul european, Constituția României și CCR, Ciolacu opinând că toate statele europeane dau prioritate dreptului european, dar și că CCR și Constituția „trebuie întărite”. „Nu vorbim aici de suveranitatea României, este exclus așa ceva”, a conchis Ciolacu.

Pe la minutul 30, Ciutacu simte că trebuie să fie „incisiv” și să-l incomodeze pe finanțator cu întrebări dificile, ba chiar să-l critice și să-l contrazică. La un moment dat, ambii par să se tensioneze și să ridice tonul, Ciolacu o notă mai sus, că doar el plătește, rezultând un schimb de replici caragialesc absolut fascinant. Concluzia, firească, ambii vor binele poporului, iar cearta a fost constructivă pentru că așa s-au aflat lucruri importante! Redăm mai jos o parte din dialogul celor doi. 

„Avem cea mai mare creștere economică din Europa...nu picați nici în extrema răutăcioasă”, îl îndeamnă Ciolacu pe Ciutacu care dă tonul strigătelor ridicând tonul „Un se simte, domle, creșterea economică?” . Minutul aprox. 31

CIOLACU: „S-au făcut niște eforturi considerabile...dacă economia a avut creștere, înseamnă că deciziile administrative pe care le-ai luat au fost unele corecte. Că vă aduc aminte că la cealalaltă criză când a căzut totul, și cerere, și oferă”.

CIUTACU: „Se presupune că dvs ați venit să nu vă comportați ca imbecilii ăia!”

CIOLACU: „Nu ne-am comportat ca niște idioți! DA' TRE SĂ VĂD ȘI CONTEXTUL EUROPEAN care e acum. ȘI CĂ AM RĂZBOI LA GRANIȚĂ!...Și se întâmplă...Dacă vreți să scoatem doar o parte din televizor, o scoatem...și e dreptul dvs”

CIUTACU: „Și e de vină populația României că e război la graniță?!”

CIOLACU: „Nu e de vină nimeni! Nu e de vină nimeni că Putin e nebun și a atacat Ucraina. Da nici nu putem să-l lăsăm pe Putin să câștige războiul din Ucraina! Dacă vrem să avem o Europă liberă...”

CIUTACU: „Da' poate nu e bine nici să lăsăm populația României să moară de foame...”

CIOLACU: „Da' n-a lăsat-o nimeni pe populația României să moară de foame! Că sunt nemulțumiri, le am și eu, le aveți și dvs. Trebuiesc găsite soluții să fie ceva sustenabil, că nu poți să trânteși România în gaură cum a trântit-o Băsescu. TREBUIE să ai o LOGICĂ! Trebuie să construiești ceva și pe termen scurt, și mediu! E prima oară când se face această construcție și tot e rău. N-am nicio problemă. Românii votează și ne la o parte!”.

CIUTACU: „S-ar putea să aveți și surpriza asta...”

CIOLACU: „Nu e o surpriză, e posibil. Că îți vine o notă de plată pentru cei ce (neinteligibil, n.red)...Da' nu puteți să-mi spuneți că nu s-a făcut nimic...”

CIUTACU: „Da' n-a zis nimeni că nu s-a făcut nimic..”

CIOLACU: „Sau că e un dezastru total sau o tragedie de nu mai putem ieși pe stradă!”

CIUTACU: „Este o tragedie, domnule președinte, situația actuală...”

CIOLACU: „E o tragedie în tot complexul ei...dar haideți s-o vorbim corect! Deci se construiește acum pentru anul viitor cum e normal să se construiască, să dai oamenilor un buget sustenabil. Ce io sunt...ăla...Cîțu, să ies că vreau 25%? Ăla a stat doi ani la guvernare cu Orban...n-au mărit un procent în pensii”. 

CIUTACU: „Nenorocirea e că sunteți la guvernare cu ăia ai lui Cîțu și ai lui Orban...”

CIOLACU: „Bine că suntem la guvernare! Vă reamintesc ce a fost doi ani de zile în România?!”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.