Activistul Valeriu Nicolae îl torpilează din nou pe Vasile Dîncu, suspectat că s-ar aflat în spatele închiderii abuzive a publicației Aktual24: „Este un ti@ăl*s inteligent și un sociopat/olog fără nicio o urmă de bun simț” / Despre legăturile ministrului PSD cu „foști securiști mafioți” și „cei mai toxici oameni din servicii”


Activistul Valeriu Nicolae îl torpilează din nou pe Vasile Dîncu, suspectat că s-ar aflat în spatele închiderii abuzive a publicației Aktual24: „Este un ti@ăl*s inteligent și un sociopat/olog fără nicio o urmă de bun simț” / Despre legăturile ministrului PSD cu „foști securiști mafioți” și „cei mai toxici oameni din servicii”

Actualul ministru al Apărării, pesedistul Vasile Dîncu, despre a cărui iminentă remaniere se vorbește tot mai apăsat, este, dincolo de recentele sale gafe colosale cu Ucraina (la începutul invaziei, prin 26-27 februarie, vorbea chiar despre cucerirea iminentă a Kievului de către ruși), un personaj complex în sens rău. 

O spune cu subiect și predicat nu doar activistul civic Valeriu Nicolae, care de șase ani tot scrie și descrie caracterul ticălos al lui Dîncu și dezvăluie la foc automat conexiunile acestuia cu cele mai sumbre personaje din istoria recentă a României (Adrian Năstase, Gabriel Oprea sau Liviu Dragnea), ci și deținătorul site-ului Aktual24, o platformă profund anti-PSD, care s-a trezit închisă, la începutul lunii martie 2022, pe motiv de „fake news” în favoarea Rusiei. Decizia a fost siderantă și, firește, anulată zilele următoare, pentru că siteul era (și este) anti-Rusia. „Suspectul principal” - Vasile Dîncu, Ovidiu Albu, proprietarul site-ului, explicând pe larg cum a ajuns la această concluzie neschimbata nici până în ziua de azi, deși s-a arătat dispus să-și revizuiască opinia dacă statul român i-ar fi oferit informații și argumente concludente în sprijinul unei erori neintenționate. 

„Dîncu are și profilul, și background-ul și mai ales puterea de a fi dispus închiderea site-ului aktual24.ro. Motive, după cum am arătat deja, sunt grămadă. Adaug faptul că DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică, n.red) se află sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului, care este condus de Marian Neacșu de la PSD. Sau de „penalul Neacșu”, așa cum aktual24.ro a subliniat de fiecare dată”, scrie Ovidiu Albu pe siteul aktual24, detaliind:

„Dîncu are și o relație specială cu presă. Mulți au uitat, însă eu nu. Vasile Dincu a fost ministru al Informațiilor Publice în Guvernul Năstase, în perioada 2001-2003. Era un fel de minister al propagandei în regimul semi-dictatorial al lui Adrian Năstase, perioada în care s-a pus un pumn greu în gură presei, mai mulți jurnaliști fiind chiar agresați. Doar trei ziare, din toată țară, au îndrăznit în acea perioada să îl critice pe Adrian Năstase: „Evenimentul zilei”, „Gazeta sporturilor” și „Academia Cațavencu”. Paranteză: în acea perioada am devenit corespondent la Brașov al „Academiei Cațavencu” tocmai pentru că în presă locală nu mai puteam să public nimic critic despre PSD-iști și Năstase. Citiți aici un articol din Adevărul despre ce au pățit jurnaliștii incomozi în perioada în care Dîncu era ministru al Informațiilor Publice”. 

Valeriu Nicolae scrie, zilele astea, din nou despre Dîncu, apreciind, într-o postare pe Facebook - în contextul panseurilor penibile ale acestuia despre timpul petrecut într-o librărie unde nu pătrund „racnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor” -   că aroganța ministrul Apărării „este înfiorătoare”. 

„Dîncu nu a avut nicio problemă să fie în guverne pline de hoți, să fie înconjurat de pupincuriști siniștri, să facă îngrozitor de mulți bani (din banii publici pe filiera partidelor) lingând unde trebuie și făcând compromisuri oribile, să fie amicul lui Gușe și “prietenul” lui Gabriel Oprea. Legăturile lui Dîncu cu foști securiști mafioți, cu cei mai toxici oameni din serviciile secrete și pușcăriași/corupți sunt bine documentate. Dîncu este un ti@ăl*s inteligent și un sociopat/olog fără nicio o urmă de bun simț. Incredibila lui aroganță, înălțimea, gargara și tupeul lui impresionează pozitiv tot felul de oameni normali la cap. A citit mult că doar, ca orice fostă odraslă de mare slăvitor a lui Ceaușescu nu a trebuit să muncească niciodată pe bune. Ca el sunt mulți foști miniștri care de atâtea pupături în dos cât au primit de la tot felul de lingăi au creierele pline ochi de bășini. Bășini pe care din când în când le fac publice în dorința de a ne demonstra genialitatea lor”, apeciază Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Redăm mai jos și alte postări ale lui V. Nicolae relevante pentru a contura cercurile „selecte” pe care le-a frecventat ministrul iubitor de atmosfera cultă a librărilor.

Valeriu Nicolar, noiembrie 2021: „În 2007 senatorul PSD Vasile Dîncu, fost ministru în guvernul Adrian Năstase, publica un text numit “Dulcea alunecare spre sclavie” în care scria:

“Prima dată poate observi că părerea ta nu seamănă cu cea a multora dintre semenii tăi. Vezi că este evident şi chiar raţional ceea ce crezi tu, dar ceilalţi parcă sunt orbi la argumentele tale. Nu-i nimic, îţi spui, oamenii sunt proşti, nu înţeleg.”

Aroganța nemărginită și complexul de superioritate agresivă a domnului Dîncu sunt deja lucruri foarte bine cunoscute.

Nimeni nu vorbeşte despre săraci sau despre bolnavi. Nici bătrânii sau handicapaţii nu mai au dreptul la vizibilitate. Salariile nu se pot mări, pensiile nu pot creşte. Doar averile celor din top 300 se pot dubla de la an la an.

Domnul Dâncu în 2007 primea din bani publici 135.000 de EUR și 110.000 RON. Adică în jur de 14.000 de EUR pe lună. Net. Adică de peste 130 de ori salariul pe care îl primeau majoritatea oamenilor care l-au ales pe domnul Dîncu. Majoritatea zdrobitoare a celor din top 300 bogătași erau acolo datorită afacerilor cu statul și corupției nesimțite promovate ca politică de stat de partidul domniei sale. Firma lui de sondaje a fost susținută la greu din bani publici căci PSD-ul și diverși prieteni au tot plătit pentru serviciile domniei sale. În 2020 a căștigat 28.438 RON pe lună net din 5 locuri de la stat și dividente de la firma cea bună de sondare.

“Procurorii pot asculta pe oricine 30 de zile, fără mandat, şi se argumentează că aşa este bine. Nu putem schimba nimic, ţi se spune, şi frica începe să îi cuprindă pe cei mai mulţi.”

Adrian Năstase era anchetat pentru corupție și la fel o mulțime de alți prieteni PSD-iști ai domnului Dîncu.

Pe 5 august 2021 domnul Dîncu, tot senator PSD și după 15 ani, timp în care PSD-ul a dovedit repetat că este cel mai nemernic și mai corupt partid, republică minunăția de text. Pe 14 august scrie despre același text: “vă dați seama, 15 ani si nimic nu se schimba, poate doar personajele, rolurile sunt la fel, scenaristii tot ăia. Cred că nici noi nu învățăm nimic! Destul de trist.”

Domnul Dîncu a fost cel mai important ministru al guvernului Cioloș și a fost susținut agresiv de PSD. Este foarte iubit de serviciile secrete și a predat la academia SRI-ului cea plină de plagiatori. Va fi, cel mai probabil, unul dintre cei mai strategici miniștri din guvernul PNL PSD, la ministerul apărării deși are zero experiență în domeniu. Am fost intrigat de “scenariștii” din capul domnului Dîncu. Așa că am făcut o listă a colegilor miniștri ai domnului Dîncu din guvernul PSD. 

Șase dintre ei au fost dovediți colaboratori ai Securități, trei au terminat Academiile care pregăteau liderii comuniști, unul a fost căsătorit cu fiica șefului Marii Adunări Naționale, organul suprem al PCR, unul a fost șeful de cadre al Comitetului Central al PCR, unul a fost șeful juridic al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, trei au fost ofițeri activi în timpul comunismului, doi au avut funcții de conducere foarte importante în comunism - poziții controlate de securitate, unul este fiu de general comunist, unul are o carieră foarte strâns legată de serviciile secrete și predă la Universitatea de Apărare, trei au fost condamnați pentru corupție, una a avut soțul și fiul condamnați pentru corupție și trei sunt în poziții extrem de importante și deloc meritate. Sunt unii dintre ei care combină "calitățile" de mai sus dar pentru cei de mai sus am scris doar una dintre multiplele lor "calificări" . Majoritatea lor sunt extrem de bogați și încă foarte influenți în societatea românească.

Domnul Dîncu poate lejer funcționa ca o definiție a intelectualului sociopat, un etalon de îngâmfare prețioasă cu un talent incredibil de a ignora muntele de căcat în care s-a bălăcit toată viața pretinzând că este apă sfintiță”. 

Valeriu Nicolae, septembrie 2022: “Imagine și Propagandă. Culoarea ideologică a spaimei” acesta este titlul unei minunate teze conduse de Vasile Dîncu în timp ce preda în 2015 la pe atunci una dintre cele mai nenorocite fabrici de plagiate și impostori- Academia SRI. Reforma pe care a făcut-o actualul Decan este remarcabilă și merită menționată.

Domnul Dâncu avea în 2015 și o afacere - o casă de sondaj care primea mulți bani de la partide (bani publici) - profitul muncii dumnealui pe bani publici a fost de 2.224.868 RON. Tot în acel an preacinstitul oracol PSD-ist a vândut și niște nimicuri de alte propietăți și acțiuni în valoare de 1.135.000 EUR. Pe lângă toate minunile astea a mai împrumutat, fără nicio logică (că doar nu face evaziune fiscală) afacerea domniei sale cu 512.552 RON. A mai fost plătit și din alte 5 locuri la stat pe lângă SRI-ul lui Coldea undeva la 300.000 de RON brut și avea în conturi vreo 275.000 RON. Plus 55.000 de EUR în bijuterii, tablouri și arme (10.000) că doar e vânător ca Ciolacu, Oprișan și Dragnea. (vedeți primul comentariu)

Dîncu ar putea lejer să fie definiția imaginii și propagandei PSD, a neciocoiului de tip nou. Și a faptului că banii nu au nici miros și nici culoare. A neticăloșeniei inteligente și a lipsei de coloană deghizată în “instinct politic”. 

Reamintim că în luna mai, Dîncu vorbea, la TVR, despre simbioza extraordinară a celor două partide mari de la guvernare care, pe măsură ce se apropie predarea șefiei guvernării către PSD, pare tot mai tare pe punctul de a se destrăma:

„Coaliția funcționează atât de bine, că nu ne dăm seama că e coaliție, ci parcă suntem același partid, aceiași oameni. Noi la guvern nu avem timp să mai știm care suntem liberali și care suntem social democrați, asta în primul rând. Arată foarte bine acest lucru”.

PODUL l-a prezentat pe Dîncu într-o lumină critică și corectă cu mult înainte de a ajunge la guvernare, arătând că până și infractorul Liviu Dragnea denunță legăturile acestuia cu serviciile de informații: 

„Deși se spune despre el că este unul dintre pesediștii „frecventabili” cu mină și anvergură intelectuală, Vasile Dîncu - ales recent președinte interimar al Consiliului Național al PSD - rămâne o figură controversată nu doar pentru că îi cânta în strună lui Liviu Dragnea când acesta era la începutul asaltului asupra justiției, cât mai ales pentru atitudinea arogantă, meschină, sabotoare avută în vremea guvernării tehnocrate de acum trei ani, ocupând la acel moment funcția de vicepremier în Guvernul Cioloș.

Prezența lui într-un guvern tehnocrat nu a fost doar o anomalie, Dâncu fiind membru PSD, ci a fost chiar dăunătoare, toxică, după cum relata fostul secretar de stat (în guvernarea tehnocrată Cioloș) Valeriu Nicolae pe blogul său: „Cam disperat îi trimit domnului vice-premier Dîncu un SMS în care îl rog să îmi delege un secretar de stat pentru a putea rezolva problema. Nu de altă, dar blocajul principal este la ministerul dumnealui. Îmi răspunde cu un SMS iritat că delegarea nu se face prin SMS. Îl sun. Și îmi iau ditamai smetia – practic sunt pus la punct cu: cine mă cred că sunt, că doar nu am scris Don Quijote, că nu a auzit nimeni de mine și că guvernarea nu se face cu diletanți. Tonul e minunat, mustește de o superioritate delicat asezonată cu un butoi de ego și flambată în aroganță cât cuprinde. Așa cam cu vorbești cu un coleg care încearcă să facă ceva util în guvernul mult iubit în special de partidul dansului- PSD-ul. Mă gândesc să îi spun rapid că m-a recomandat domnul Oprea, un mare scriitor român, dar bănuiesc că nu o să guste deloc ironia. În plus are parțial dreptate, așa că încerc să îl împac, deși reacția mi se pare exagerată.Îi răspund super zen că scopul meu este să salvez 3.000.000 de EUR și că am nevoie de ajutor, chiar dacă nu am ales cea mai bună metodă. Îmi răspunde cu recomandarea să folosesc căile instituționale și îmi închide plin de galanterie telefonul, înainte de a apucă să mai zic ceva.

Sunt siderat. Omul mi se părea un tip deștept ( îl citisem cu plăcere) și probabil singură speranța că PSD-ul poate fi reformat pe niște principii cât de cât acceptabile. O să treacă aproape 2 luni până când o să fie posibilă o întâlnire cu Excelența Sa, Domnul Profesor Universitar Doctor Vice-Prim Ministru Dîncu”.

Vasile Dîncu a devenit recent ţinta fostului lider PSD Liviu Dragnea, aflat în închisoare, care a vorbit despre el în primul interviu acordat, din spatele gratiilor, la Realitatea TV. Potrivit lui Dragnea, Dîncu era prieten cu prim-adjunctul SRI, Florian Coldea.

“Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu. Mă și feresc să vorbesc urât. Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi le-a făcut prietenul meu Vasile Dîncu. Le știa din discuțiile pe care le avea cu cei de la SRI, Maior și Coldea. Ceea ce mi-a spus s-a adeverit. Nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare în realitate”, spunea fostul prieten Liviu Dragnea.”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.