VIDEO. Ucrainenii au făcut iar prăpăd pe front! Statul Major anunță că 500 de militari ruși au fost uciși într-o singură zi! / Volodimir Zelenski jură să elibereze fiecare erou ucrainean căzut prizonier


VIDEO. Ucrainenii au făcut iar prăpăd pe front! Statul Major anunță că 500 de militari ruși au fost uciși într-o singură zi! / Volodimir Zelenski jură să elibereze fiecare erou ucrainean căzut prizonier

Forțele armate ale Ucrainei au ucis 500 de soldați ruși și au distrus 17 UAV-uri într-o singură zi. Este vorba de data de 13 octombrie, potrivit unui scurt comunicat al Statului Major al Forțelor armate ucrainene. 

Aceeași sursă mai afirmă că Rusia ar fi pierdut, în total, 64.300 de soldați în cursul invaziei în Ucraina, cele mai multe pierderi fiind pe fronturile Kramatorsk și Bakhmut.

Pierderile totale de luptă ale forțelor ruse între 24 februarie și 14 octombrie 2022 sunt estimate a fi următoarele [cifrele din paranteze reprezintă cele mai recente pierderi - n.r.]:

Aproximativ 64.300 (+500) de militari;

2.521 (+10) tancuri;

5.172 (+5) vehicule blindate de luptă;

1.566 (+10) sisteme de artilerie;

362 (+5) sisteme de rachete cu lansare multiplă;

186 (+3) sisteme de apărare aeriană;

268 (+0) aeronave cu aripă fixă;

240 (+0) elicoptere;

1.199 (+17) drone operațional-tactice;

316 (+0) rachete de croazieră;

16 (+0) nave/ambarcațiuni;

3.944 (+9) vehicule și avioane-cisternă;

142 (+2) vehicule speciale și alte echipamente.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, le-a transmis cele mai bune gânduri apărătorilor ucraineni cu ocazia zile de 14 octombrie, dată la care ucraienenii celebrează Ziua Apărătorilor, exprimându-și convingerea că Ucraina va învinge pentru că știe de ce și pentru ce luptă în acest război.

 „Pe 14 octombrie, sărbătorim Ziua Apărătorilor Ucrainei. Aceasta este ziua celor care luptă. Este  ziua în care avem pentru ce lupta. Este Ziua în care ne dăm seama ce fel de victorie vom obține. 

Au existat perioade diferite. Diferite amenințări. Dar Ucraina a rezistat. Există o explicație pentru asta. Apărătorii noștri. 

Se pare că inamicul actual, în răutatea sa, reunește toți dușmanii statalității noastre pe care i-am mai înfruntat și înainte. Și, învingând acest dușman, vom răspunde tuturor dușmanilor care au invadat Ucraina - pe cei care au trăit, care trăiesc și care vor trăi pe pământul nostru. Va fi victoria întregului nostru popor”, a mai spus Zelenski

Potrivit siteului Ukrainska Pravda, președintele ucrainean și-a exprimat recunoștința față de toți ucrainenii, jurând să elibereze fiecare erou capturat de inamic. 

„Nimeni nu va rămâne în captivitate”, a mai spus Zelenski, adăugând că viitorul depinde astăzi de oamenii aflați în tranșee. 

„Iar în spatele tău, Războinicule ucrainean, se află milioane de oameni care știu exact pentru ce trăiesc. Alături de tine, Războinicule, în tranșee se află întregul nostru stat. Viitorul copiilor este cu tine. Și respectul nostru, credința și dragostea noastră. Știu că este extrem de greu pentru tine. Știu cum acest dușman pune presiune pe tine. Știu ce face. Dar știu că sunteți puternici, iar noi vom face totul pentru a vă face și mai puternici.  Știu că apropiați victoria cât de mult puteți, iar noi vom face totul pentru a o grăbi. Noi toți - milioane și milioane. Oameni imenși ai unei țări uriașe!", a conchis Zelenski. VIDEO mai jos

CITEȘTE ȘI: Un tânăr oficial rus a murit la câteva zile după ce a fost trimis în Ucraina, fără să știe să tragă cu arma / ISW: Milbloggerii ruși critică dur Kremlinul pentru haosul de pe front unde mobilizații cad ca muștele sau se predau pe capete ucrainenilor / Avertismentul bloggerilor pro-război: vor fi peste 10.000 de morți, iar mamele și soțiile soldaților vor „rupe Rusia din interior”

 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.