Șeful Oficiului Federal pentru Securitatea Informației din Germania este cercetat pentru legături cu Rusia


  • ACP
  • Oct 10, 2022 15:21
  • 923
Șeful Oficiului Federal pentru Securitatea Informației din Germania este cercetat pentru legături cu Rusia

Șeful Oficiului Federal pentru Securitatea Informației din Germania, Arne Schoenbohm, urmează să fie înlocuit după ce au apărut informații despre legăturile sale strânse cu o asociație obscure numită "Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e. V", care ar avea contacte cu serviciile secrete rusești. 

Faptul că Schoenbohm (foto) a fost președintele fondator al asociației până în 2016 a făcut ca acest caz să fie considerat foarte grav, determinând serviciile de contrainformații și securitate  să declare că "vor întoarce acum fiecare piatră" în ceea ce privește activitățile asociației, după cum a informat cotidianul Bild.

Reacția ministrului german al Internelor, Nancy Faeser, față de aceasta dezvăluire a fost să declare luni că îl va înlocui imediat pe Schoenbohm, confirm presei germane care a citat surse apropiate ministrului. 

"Se examinează cum se poate realiza o schimbare rapidă a președintelui, iar conferința de presă comună planificată de Faeser și Schoenbohm pentru joi va fi anulată", au spus surse din minister preluate de Bild.  

De asemenea, se analizează acum ce companii au achiziționat software de la furnizorul rus Protelion (fostul Infotecs), care și-a folosit calitatea de membru în asociația "Cyber Security Council Germany" pentru distribuirea unui software ce este suspectat a fi un instrument al spionajului rus. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.