VIDEO. Declic a reușit să-l zdruncine nervos pe Tanczos Barna. Ministrul a avut o ieșire scandaloasă la adresa activiștilor civici, venind cu „gașca” de săteni agresivi și slobozi la gură pentru a-i intimida


VIDEO. Declic a reușit să-l zdruncine nervos pe Tanczos Barna. Ministrul a avut o ieșire scandaloasă la adresa activiștilor civici, venind cu „gașca” de săteni agresivi și slobozi la gură pentru a-i intimida

Aliații USL de la guvernare, udemeriștii, nu fac deloc notă discordantă cu colegii plagiatori, impostori, doritori de lefuri mai mari și falși revoluționari de la PNL și PSD. După ce liderul Kelemen Hunor, cel mai mare tăietor de panglici al României (PODUL a relatat AICI), a eșuat în a se delimita de declarațiile rasiste ale șefului său de la Budapesta, Viktor Orban, senatorul Barna Tanczos, actualul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, a avut o ieșire agresivă revoltătoare la adresa activiștilor Declic, pe care i-a acuzat de „josnicie” și le-a explicat golănește de ce îi înjură niște consăteni de-ai lui de la Sâncrăieni, județul Harghita. VIDEO mai jos

„Duceți o campanie mincinoasă și josnică. Și de asta vă înjură oamenii. Lumea este supărată!”, le-a spus Barna Tanczos celor de la Declic, după ce minute bune a refuzat să vorbească în limba română, deși activiștii nu sunt vorbitori de maghiară și i-au solicitat respectuos ministrului să li se adreseze în română. 

„Este josnic să cerem protecția parcurilor naționale, domnule ministru?!”, îl răspunde cu calm unul dintre activiști ministrului agitat. 

„Pădurile au existat și înainte de Declic”, scrâșnește gâfâind ministrul Barna Tanczos ale cărui grimase superioare au însoțit tot timpul replicile acestuia. 

Declic cere acum public demisia ministrului Tánczos Barna după scandalul iscat de acesta, în Sâncrăieni, satul său natal, în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor”.

„Ministrul Mediului, alături de un grup de localnici, a reacționat sub demnitatea funcției de membru al Guvernului României, la adresa membrilor organizației Declic. Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic și a refuzat dialogul civilizat, în timp ce un mai mulți localnici care au venit odată cu ministrul adresau injurii echipei Declic. 

În imagini, se vede cum doar poliția a reușit să-i potolească pe localnicii care adresau injurii membrilor Declic, în prezența ministrului Barna. Pe lângă acuzațiile aduse membrilor Declic, ministrul Mediului a încercat chiar să justifice reacția agresivă a oamenilor din jurul său: „Sunteți într-o campanie mincinoasă, josnică și oamenii vă înjură pentru că faceți acest lucru.”

Reprezentanții Declic se aflau în satul Sâncrăieni, județul Harghita, într-o campanie de informare privind protecția parcurilor naționale”, se mai arată pe siteul organizației care se implică adesea, prin acțiuni admirabile și originale, cu presiune pe factorii decizionali, în semnalarea unor probleme importante pentru societate. Filmarea realizată de ei la Sîncrăieni surprinde atitudinea golănească a ministrului în toată micimea ei. 



Context. De nenumărate ori activiștii de mediu au atras atenția că Barna Tanczos minimalizează tăierile ilegale de păduri și că în mandatul său nu s-a făcut niciun progres considerabil în lupta cu mafia lemnului. Mai mult, ministrul de la UDMR spunea recent, arogant, că „pădurea nu poate deveni o grădină botanică”, fiind necesară tăierea acesteia pentru a se asigura „resursa necesară pentru industrie şi pentru energie”. Ori într-o țară în care și așa pădurile sunt tăiate barbar, mesajul iresponsabil al ministrului nu poate decât stimula astfel de acțiuni. 

Despre acțiunea Declic – „Caravana Rușinii”. Aceasta a pornit vineri, 30 octombrie, din Piața Constituției, spre Harghita. 

Declic la începutul acțiunii: „Mergem să le spunem votanților lui Tánczos Barna că politicianul pe care l-au trimis în Parlament distruge, prin deciziile sale, parcurile naționale din România.

Vineri, la amiază, luăm drumul Harghitei. Mergem cu Caravana Rușinii în 22 de localități în care se află majoritatea votanților lui Tánczos Barna.

Vom parcurge sute de kilometri cu remorca publicitară din imagine. Ne vom opri în piețele publice și în alte locuri aglomerate pentru a împărți fluturași și a vorbi cu oamenii. Le vom povesti cum ministrul Mediului a devenit prietenul bun al celor ce distrug pădurile din parcurile naționale.

Ne dorim ca sute de mii de oameni, baza electorală a UDMR, să afle că ministrul Mediului nu s-a ținut de cuvînt. A promis să va pune sub protecție strictă parcurile naționale. Apoi, s-a răzgândit și a decis că le lasă pe mâna celor ce se îmbogățesc, tăind cele mai frumoase păduri ale Europei.

Îi vom ruga pe cei ce-i întâlnim să dea vestea mai departe. Mai mult, să le spună politicienilor cu care se cunosc că își doresc conservarea parcurilor naționale, nu transformarea lor în bușteni și rumeguș”. 

Declic după incidentul cu ministrul UDMR: 
Caravana rușinii” este o acțiune pașnică a comunității Declic, desfășurată în 22 de orașe și comune din județele Harghita și Covasna. Caravana a plecat, vineri, din Piața Constituției, din apropierea ministerului Mediului.

Acțiunea este menită să arate adevărata față a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naționale. Până la apariția ministrului, în satul său, Caravana s-a desfășurat fără niciun fel de conflicte.

Lista lista tuturor localităților prin care trece Caravana Rușinii: Sfântu Gheorghe, Ozun, Tusnad, Sântimbru, Sâncrăieni, Miercurea Ciuc, Mădăraș, Dănești, Cîrta, Voșlobeni, Gheorgheni, Suseni, Ciumani, Joseni, Praid, Ocna de Sus, Corund, Lupeni, Odorheiul, Căpâlnița, Vlăhița, Lueta.

Comunitatea Declic a lansat, în urma incidentului, petiția prin care cere demiterea ministrului Mediului. 

Petiția poate fi semnată AICI".



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.