VIDEO. Cum a comis George Simion un accident rutier cu victimă pe care autoritățile l-au ascuns opiniei publice, deși informația era de interes public / Evenimentul rutier a ieșit la iveală „accidental”, după ce liderul AUR a condus, aparent, fără a avea dreptul și a provocat un scandal uriaș în Piața Victoriei, pentru a-și promova protestul din 2 octombrie


VIDEO. Cum a comis George Simion un accident rutier cu victimă pe care autoritățile l-au ascuns opiniei publice, deși informația era de interes public / Evenimentul rutier a ieșit la iveală „accidental”, după ce liderul AUR a condus, aparent, fără a avea dreptul și a provocat un scandal uriaș în Piața Victoriei, pentru a-și promova protestul din 2 octombrie

În urma unei agitații de mașini, organe și oameni, cel mai probabil organizatori și participanți la un protest anunțat pentru 2 octombrie, petrecută în Piața Victoriei, în zorii zilei de vineri, a rezultat că liderul AUR, George Simion, nu doar că s-ar fi urcat la volan fără a avea acest drept (de nenumărate ori dacă avem în vedere liveurile sale realizate de la volan), având permisul suspendat, ci și că acesta a fost implicat relativ recent într-un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane care a fost ascuns de autorități opiniei publice, deși era o informație de interes public (având în vedere poziția oficială pe care o ocupă deputatul AUR).

Redăm mai jos o scurtă cronologie a incidentului din Piața Victoriei unde, în cele din urmă, a fost solicitat suportul mascaților pentru că Simion a refuzat să-i însoțească pe polițiștii de la Brigada Rutieră la Udriște pentru lămurirea situației sale în privința dreptului de a șofa pe drumuri publice. 

„Așa se comportă autoritățile. La 3 noaptea intervin asupra unor protestatari pașnici...șapte mașini de jandarmerie, rutieră...ce faceți, mă, faceți voi accesul în autocar?! Nu vă e rușine”, spune Simion în Liveul său. VIDEO la finalul textului!

Liderul AUR este testat inițial cu etilotestul, iar apoi la cererea sa, polițiștii îi fac și un test de droguri. Ambele negative. 

Simion este invitat la Brigada Rutieră București de la Udriște pentru verificarea documentelor, pentru că există informații în sistem că ar avea permisul suspendat, permis pe care acesta nu l-ar fi predat însă organelor.

„Pentru faptul că ați condus auto marca Dacia în Piața Victoriei și ați încălcat marcajul continuu ați fost sancționat cu 1305 lei și șase puncte de penalizare. În cazul în care doriți să contestați, o puteți face la Judecătoria sectorului 1”, îi mai spune unul dintre agenții de la brigada rutieră (polițist 1) liderului AUR, avertizându-l că, în cazul în care se va constata că are permisul suspendat, i se va întocmi dosar penal, la care Simion răspune că este a doua oară când poliția comite „acest abuz” împotriva sa. (minutul 24 aproximativ) - VIDEO la finalul textului! 

„S-a emis o dovadă în urma accidentului cu rănire și aveți obligația să o prelungiți în fiecare lună”, îi spune un alt polițist (polițist2). 

Simion: „nu mi s-a emis nicio dovadă, nu știu nimic”. 

„Dvs nu trebuia să predați permisul de conducere la un moment dat?”, întreabă unul dintre agenți. 

„Nu! M-a mai oprit poliția...o să-mi chem și avocatul”, răspunde Simion, fără a contesta afirmația polițistului privind accidentul rutier cu rănire. 

„Deci mă luați cu mașina de poliție....am înțeles”, mai spune Simion când polițiștii îi atrag atenția că trebuie să oprească Liveul pe durata deplasării la Udriște. 

Simion își sună avocatul și începe să-și agite însoțitorii pe care îi induce în eroare spunându-le că e dus la secție „pe sus”, o manevră a autorităților, de fapt, pentru a îndepărta autocarul din Piața Victoriei.

„Asta a fost anul trecut când am venit cu soluție din asta...despre care aveam cunoștință. În rest, dacă eu nu am cunoștință...”, le mai spune Simion polițiștilor, care îi răspund că „evenimentul”  a avut loc în luna aprilie (2022). 

„Știți ceva de luna aprilie? Ați avut un accident cu rănire. Accident cu victimă..”, îi spun polițiștii, informații pe care Simion le neagă fără prea multă tragere de inimă. (minutul 30 aproximativ) - VIDEO la finalul textului! 

„Deci io am o soluție de clasare, nu știam despre acest incident decât că am o soluție de clasare de la Parchetul din Buzău. Pentru ce mă luați dvs acum, pentru ce-mi ziceți chestia asta atâta timp cât...”, spune Simion după o discuție telefonică cu avocata care, de fapt, confirmă că la Buzău a existat la un moment dat un incident rutier. 

Polițistul îi spune că trebuia să prezinte poliției respectiva clasare pentru a-și activa dreptul de a conduce din nou pentru că, în prezent, în baza de date a Poliției rutiere figurează cu permisul suspendat. (de la minutul 34 aproximativ) - VIDEO la finalul textului! 

„Mie nu mi-a adus nimeni la cunoștință faptul că mi s-a suspendat carnetul”, răspunde Simion.

„Nu pleacă fără avocat! ne punem zid în fața lui, nu pleacă fără avocat”, le urlă polițiștilor însoțitorii liderului AUR.

„Eu știu că am avut o tamponare ușoară, de Paște, la Buzău”, mai spune Simion zbierând apoi: „asta e Poliție Politică! Uitați aici dosarul de clasare, io habar nu aveam despre așa ceva...nu sunt obligat să merg la Poliție. Îmi ziceți despre un dosar despre care eu habar nu aveam”. 

Polițistul nr 3: „un dosar penal nu se deschide fără a lua la cunoștință. Undeva ați semnat, există o semnătură a dvs cu privire la un eveniment...există o excepție, există situația în care dvs ați fost implicat într-un eveniment, nu ați fost prezent ca să dați declarații și s-a mers pe declarațiile persoanelor care au participat la eveniment și e posibil să se fi deschis un dosar penal...tocmai de aceea sunteți invitat pentru a verificat despre ce este vorba”. 

La câteva secunde după ce polițistul nr. 3 termină de vorbit, Simion începe să zbiere „ajutor” și „luați mâna de pe mine”, urcând în autocar și continuând să filmeze, în vreme ce între companionii săi și polițiști pare să aibă loc o înfruntare fizică. 

„Vor să mă ia împotriva sfaturilor juriștilor, dragi prieteni. Incredibil, au vrut să mă ia împotriva voinței mele. Au vrut să-mi inventeze un dosar. Ei mi-au făcut dosare penale, ei mi-au suspendat carnetul, fără ca eu să știu și vor să mă ia cu forța, au tras de mine, la ora asta 3.35, deși voiam să le arăt ordonanța de clasare. M-au pus să fac test de alcool și test de drog. Le-am făcut. Mă duc de dimineață cu avocatul...știu eu unde mă duc ei acum?! (...) Toate astea pentru că organizăm duminică protest!”, spune Simion gâfâind pe unul din scaunele autocarului AUR. 

„Este abuz ce faceți, este poliție politică”, le spun polițiștilor însoțitorii lui Simion care refuză să coboare din autocar și să meargă la Udriște.

Simion, retras mai spre fundul autocarului, continuă transmisiunea, în vreme ce de afară se aud diverse strigăte: „Au venit niște mascați acuma, dragi prieteni. A veni și presa...au venit niște mascați...mascați”. (de la 1h și 4 minute aproximativ)

Însoțitor George Simon: „Incredibil. Au adus mascații. În momentul de față bat niște copii. Ăsta este sistemul pe care l-ați votat. PE 2 octombrie cu milioanele în stradă. Îi dăm jos!”. 

De afară se aud urlete: „Nu mai trageți de mine. Îmi rupeți mâna!”. 

Simion: „Ei vor să mă scoată cu forța din autocar ca să ia autocarul!”. 

Simion, ușor speriat, la apariția mascaților: „Eu cobor de bună voie. Eu vă urmez”. VIDEO la finalul textului! 

Liderul AUR a plecat alături de polițiști la Udriște, scriind ulterior pe pagina sa de Facebook că este „reținut” de Poliție și îndemnându-și urmăritorii să li se alăture „colegilor” din Piața Victoriei împotriva cărora ar avea loc i diversiune. 

George Simion are dosar penal pentru că a condus cu permisul suspendat, scrie G4Media în urma unor informații obținute pe „surse”

În timpul accidentului produs de Simion o persoană a fost rănită, au confirmat pentru G4Media surse judiciare. Dosarul penal deschis în urma rănirii persoanei respective a fost clasat pentru că victima nu a depus plângere, au mai explicat sursele G4Media. Simion a rămas însă cu permisul suspendat din cauza accidentului propriu-zis.

În timpul scandalului de vineri dimineață, din Piața Victoriei, unul dintre polițiști a fost agresat de George Simion, conform surselor G4Media, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.


 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.