VIDEO. De ce televiziunile de știri cele mai importante nu suflă o vorbă despre plagiatul grosolan al ministrului Sorin Cîmpeanu


VIDEO. De ce televiziunile de știri cele mai importante nu suflă o vorbă despre plagiatul grosolan al ministrului Sorin Cîmpeanu

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la siteul „Investigatoria” remarcă tăcerea absolută a canalelor de televiziune în privința dezvăluirilor recente deosebit de valoroase ale Emiliei Șercan despre plagiatul grosolan al lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, unul dintre cei mai importanți miniștri ai guvernului Ciucă, fără doar și poate, dacă avem în vedere că Executivul PSD-PNL și-a asumat cu surle și trâmbițe „România Educată”, cel mai cunoscut proiect al președintelui Klaus Iohannis, care ar trebui să schimbe fața învățământului românesc. 

PODUL a relatat despre investigația Emiliei Șercan AICI. 

Toate canalele de știri au însă breaking-news-uri cu Ucraina și mai ales cu fuga rușilor care nu vor la război, rezultatul alegerilor din Italia câștigate duminică de formațiuni de extrema dreaptă, iar unele încă dau, în cele mai importante buletine informative, deși nu sunt posturi de divertisment, informații „în exclusivitate” despre confruntarea fizică dintre Ana Maria Prodan și Laurențiu Reghecampf. 

Cu excepția B1 și TVR (stirile.tvr.ro  - care, de fapt, publică răspunsul lui Cîmpeanu la acuzațiile de plagiat ale Emiliei Șercan), nici măcar siteurile celor mai importante posturi de televiziune nu menionează investigația Emiliei Șercan. Ca și cum informația nu există! În schimb, scriu, preluând postarea ministrului de pe Facebook, că „elevii nu vor învăța în frig” la iarnă. 

„Au trecut vreo patru ore de când Emilia Șercan a anunțat rezultatele cercetării ei cu privire la plagiatul lui Sorin Cîmpeanu. Fără nicio plăcere, am făcut o mică plimbare pe firul canalelor TV ca să văd revolta generală determinată de această descoperire. Unii vorbesc cu Mironov despre nu știu ce proiect spațial, alții despre Rusia, ceilalți despre creveți și restul au reclame. 

La presiunea asta publică e de înțeles de ce Cîmpeanu nici nu se deranjează să dea explicații. 

Și să știți că nu e ok. Și mie mi se întâmplă asta, când public dezvăluiri despre subiectele în care m-am specializat eu. Adică uneori simt că e degeaba. Pentru că nu e suficient ca informațiile alea să ajungă doar pe Facebook la câțiva prieteni pentru ca ele chiar să poată schimba ceva. Trist. Atât simt: că e trist. Și da, aproape inutil...”, comentează Carmen Dumitrescu pe pagina sa de Facebook”.

Mai jos aveți câteva capturi de pe siteurile canalelor de știri ca să vedeți cum este tratată (sau mai ales netratată) dezvăluirea privind plagiatul ministrului. În orice țară civilizată o dezvăluire de o asemenea importanță ar fi fost urmată de un scandal, care, în mod normal, s-ar fi soldat cu demisia ministrului vizat pentru a nu vulnerabiliza guvernarea. 

Firește, orice asemănănare cu recenta investigație a publicației Recoder privind banii publici pe care partidele, mai ales PSD și PNL, le pompează în instituțiile mass-media este pur întâmplătoare. 



 

 

 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.