APEL VIDEO către autoritățile din R.Moldova: Puneți punct degrabă, prin lege, așa-zisului ”protest” al criminalului Șor, care e o operațiune FSB-GRU! Valentin Dolganiuc: dacă nu o veți face, vom organiza o contramanifestație și îi vom alunga pe lumpenii Rusiei


APEL VIDEO către autoritățile din R.Moldova: Puneți punct degrabă, prin lege, așa-zisului ”protest” al criminalului Șor, care e o operațiune FSB-GRU! Valentin Dolganiuc: dacă nu o veți face, vom organiza o contramanifestație și îi vom alunga pe lumpenii Rusiei

Veteran al Mișcării de Renaștere Românească din Basarabia și votant al Declarației de Independență față de Rusia imperială, Valentin Dolganiuc lansează un apel fără echivoc adresat autorităților R.Moldova, pe care le somează să ia măsurile legale și constituționale ce se impun împotriva infractorilor Rusiei și a conservelor FSB-GRU care au regizat așa-zisul ”protest” de la Chișinău (foto sus / sursa zugo.md).

Amintim că interlopul condamnat și fugar Ilan Șor – care a plătit lumpenii aduși cu microbuzele la Chișinău – stă la căldurică în Israel, lăfăindu-se cu banii publici furați din R.Moldova, în timp ce-i îndeamnă pe moldoveni să se culce în corturi amplasate pe stradă! În realitate, ”protestul” are valențe geostrategice fixate de Moscova și urmărește destabilizarea R.Moldova și deturnarea ei de la orice apropiere de UE și de România (detalii AICI). Avem de-a face chiar cu o culme a nesimțirii și a minciunii kremlinologice: rușii au generat criza energetică și acum aceiași ruși vor ca moldovenii să ”protesteze” împotriva efectelor!

Valentin Dolganiuc anunță că – dacă autoritățile vor continua să se joace de-a democrația, în timp ce FSB-GRU destabilizează R.Moldova, împreună cu toți infractorii Moscovei, care iată că NU se află în spatele gratiilor, deși acolo ar fi trebuit să zacă –, el și alți reprezentanți ai Mișcării de Renaștere Românească în Basarabia vor organiza o contramanifestație pe măsură, pentru a-i alunga pe șobolanii Rusiei. 

CITEȘTE și Organizat la ordinul FSB, ”protestul” infractorului fugar Șor s-a dovedit un fiasco de proporții. Cinismul hoțului: în timp ce stă la căldurică în Israel, lăfăindu-se cu banii publici furați din R.Moldova, Șor îi îndeamnă pe moldoveni să doarmă în corturi pe stradă!

Vă prezentăm în integralitate apelul lui Valentin Dolganiuc: 

”Am în spatele meu un așa-zis protest. Un protest al unui criminal, al criminalului Ilan Șor, cel care i-a plătit pe lumpeni ca să ajungă aici, în centrul Chișinăului, să ne strice aerul. Împotriva acestuia, împotriva lui Plahotniuc, împotriva altor criminali, care au furat miliardul, am protestat în 2015-2016. 

Acesta din prezent nu este un protest al poporului, ci este un protest al criminalilor care vor să-și apere pielea. 

Mai mult decât atât, acest protest are o valență dublă. Prima, am menționat că este un protest pentru a-și apăra pielea Ilan Șor. A doua, este un protest geopolitic pentru a schimba vectorul european al Republicii Moldova. 

Sunt aici pentru a mă adresa în primul rând instituțiilor abilitate din Republica Moldova responsabile de ordinea publică, de pedepsirea criminalilor și de scoaterea la apă limpede a acelora care încalcă flagrant Constituția Republicii Moldova. Aceste persoane trebuie să fie deferite justiției. 

Mă adresez către Ministrul de Interne, mă adresez către Procurorul General, către Ministrul Justiției și către șeful SIS: apărați Republica Moldova de criminali! Încetați să vă mai comportați cu mănuși albe, aveți toate instrumentele ca să interveniți, aveți o majoritate parlamentară, care vă permite să faceți acest lucru. Încetați a ne mai lăsa la cheremul tâlharilor și bandiților! 

Am votat, am luptat, am protestat în 2015-2016 ca să veniți cu o majoritate parlamentară, acum e momentul să interveniți.

Sunt aici pentru că nu am putut rămâne indiferent față de ce a făcut un anumit ”protestatar”, unul dintre lumpeni, un bețivan care a atacat grosolan, duminică, o jurnalistă, una din puținele care au mai rămas cu verticalitate în Republica Moldova. După aceea NU am văzut nicio reacție din partea acelora care ar trebui să o aibă. Unde sunt organizațiile de media care beneficiază de milioane anual? Nimeni nu și-a apărat breasla. 

Ceea ce vreau să vă spun în final. Doamnelor și domnilor, avem de-a face cu un deja-vu la Chișinău. Noi în anii 88-89-90 ne-am confruntat cu Interfrontul, reprezentantul oficial al imperiului rusesc aici, în centrul Chișinăului. Dacă doriți ca această situație să se repete, atunci o vom face. Vom ieși cu un contraprotest, vom ieși ca să apărăm Republica Moldova, să apărăm democrația, să apărăm oamenii care știu ce înseamnă valorile europene, dar implorăm autoritățile să se ocupe ele de asta, ca să nu ajungem până acolo. 

Terminați cu jocul de-a democrația! Scoateți în afara legii partidele criminale! Scoateți în afara legii Partidul Șor! Nu este un partid, ci este un instrument al criminalilor prin intermediul căruia își dosesc și-și apără crimele săvârșite. 

Basarabia, te iubesc oriunde ai fi!”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.