Air Moldova va relua zborurile către Moscova. Motivele invocate de companie


Air Moldova va relua zborurile către Moscova. Motivele invocate de companie

Compania națională aeriană a R. Moldova a anunțat vineri că va relua zborurile către Rusia, asta după ce serviciile au fost suspendate timp de câteva luni pe fondul invaziei la scară largă a Kremlinului asupra Ucrainei. 

"Compania aeriană Air Moldova va relua operarea zborurilor către Moscova începând cu 1 octombrie, după întreruperea acestora din februarie 2022", se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

Decizia vine în urma "nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova" care locuiesc în Rusia și "cererilor pasagerilor de a folosi biletele achiziționate în timpul pandemiei", a adăugat comunicatul. 

”Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, incomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală", a mai susținut compania Air Moldova.

Înainte de invazia rusă, Air Moldova efectua zboruri către capitala Rusiei, Moscova, al doilea oraș Sankt Petersburg și orașul sudic Krasnodar.

Compania nu a precizat dacă zborurile vor fi reluate către ultimele două aeroporturi menționate. 

Moldova a închis spațiul aerian al țării pe 24 februarie, în aceeași zi în care trupele ruse au intrat în Ucraina. Pe 21 martie, doar o porțiune a spațiului aerian național al R.Moldova s-a redeschis pentru aeronavele civile și de stat, iar operatorii aerieni ce au operat zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău și-au început activitatea. (sursa: Kyiv Post

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.