FOTO. Cel mai mare tăietor de panglici al României. Foarfecile cu care Kelemen Hunor încearcă să țină UDMR deasupra pragului electoral


FOTO. Cel mai mare tăietor de panglici al României. Foarfecile cu care Kelemen Hunor încearcă să țină UDMR deasupra pragului electoral

În ultima vreme, președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, fostul aliat al lui Liviu Dragnea în asaltul contra justiției și statului de drept din perioada 2017-2019, a participat aproape zilnic, dacă nu chiar de mai multe ori pe zi, la diverse inaugurări în Ținutul Secuiesc sau alte județe cu o importantă minoritate maghiară. Cel puțin asta rezultă din postările publicate pe pagina sa oficială de Facebook, unde evenimentele la care participă sunt descrise numai în limba maghiară. 

„Translate-ul” oferit de Facebook arată că ar fi vorba despre inaugurarea unor case de rugăciune, diverse instituții publice renovate, creșe și grădinițe construite de la zero sau doar văruite, unde, alături de alți politicieni locali, înghesuiți unul într-altul, zâmbind forțat și electoral la cameră, Hunor taie panglică după panglică. Panglica politică e tăiată însă chiar și când vine vorba despre „programe de dezvoltare economică”, cum s-a întâmplat în iulie la Sfântul Gheorghe, de exemplu.

„Se va construi o nouă clădire pentru spitalul de pneumologie și epidemiologie din Miercurea, se va construi o creșă în Tîrgu Mureș, iar baza sportivă din Borsec va fi renovată și extinsă. Cu fiecare spital, centru sportiv și creșă pe care le construim în Transilvania, în România, facem viitorul familiilor noastre mai previzibil și mai ușor de trăit. Nu poate exista o sarcină mai importantă pentru un guvern sau o municipalitate, mai ales în vremuri de criză. 

Le mulțumesc liderilor noștri municipali pentru munca depusă până în prezent și le doresc perseverență în implementarea proiectelor lor”, arată Hunor într-una din postări. 

Firește, multe dintre „inaugurările” cu care se laudă Hunor sunt întâmpinate cu „ha-ha”-uri (emoticoane vesele) de către numeroși membri ai comunității maghiare care știu că UDMR/ RMDSZ nu este altceva decât un PSD maghiar, corupt, populist, obedient față de puterea razna de la Budapesta care îl finanțează generos, gata oricând să se asocieze cu orice formațiune politică pentru a întinge în zeama guvernării.  

Cea mai memorabilă tăiere de panglică rămâne însă cea de la Kraszna/Crasna, județul Sălaj, de la începutul acestei luni, unde Hunor a ciopârțit, cu remarcabilă dexteritate, fâșia tricoloră alături de alte 11 persoane, la inaugurarea unei grădinițe din comună: cei trei primari în ale caror mandate au avut loc lucrările, liderii județeni ai UDMR, dar și prefectul de Sălaj. Panglica a fost ținută de copiii înscriși la grădiniță, îmbrăcați în costume tradiționale.

 

 

„Comunitatea din Crasna este o comunitate puternică. Abia ce a terminat o grădiniță, că a și demarat construirea alteia noi. Dar, în ultima perioadă, s-a construit aici un loc de joacă, o stație de pompieri, un pod, s-au făcut lucrări de canalizare, noi investiții în spital, muzeul satului este în renovare și nu duc lipsă de proiecte nici pentru următoarea perioadă. Mulțumesc oamenilor din Crasna pentru determinare, mulțumesc primarului actual și foștilor primari, Kovács István, Bogya Miklós, Pop Imre pentru că au dezvoltat și dezvoltă în mod continuu localitatea. UDMR rămâne, în continuare, alături de dumneavoastră!”, scrie Hunor pe Facebook cu ocazia deschiderii grădiniței construite de trei primari. 

Vă oferim mai jos un set de imagini postate de Hunor în ultimele 2-3 luni pe pagina sa publică de Facebook. 

 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.