George Simion, umilit și huiduit de elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” care nu i-au permis să-și susțină discursul pentru noul an școlar


George Simion, umilit și huiduit de elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” care nu i-au permis să-și susțină discursul pentru noul an școlar

Președintele AUR, deputatul George Simion, ar fi venit neinvitat la ceremonia de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, tenativa sa de a ține un discurs în curtea școlii, așa cum obișnuiesc politicienii care nu dau de regulă doi bani pe educație, fiind împinată cu ostilitate de către elevi. 

Potrivit relatărilor celor prezenți redate de Digi24, Simion a fost prezentat drept absolvent și a fost invitat să le vorbească elevilor. Nu a aplaudat nimeni la auzul numelui său, dar elevii claselor a XII-a au început să-l huiduie pe liderul AUR când acesta a încercat să-ți susțină discursul, și l-au lăsat doar să spună „Bună ziua”. După incident, George Simion a renunțat la discursul pregătit și a vorbit foarte puțin, spunându-le copiilor doar să învețe și să nu plece din România.  

La ceremonia deschiderii noului an școlar de la Liceul Lazăr a participat și prefectul Capitalei, controversatul Toni Greblă.  Digi24.ro l-a contactat pe George Simion pentru un punct de vedere legat de acest incident, acesta răspunzând însă că „știrea este o minciună cap-coadă”. Conducerea liceului a precizat că Simion nu a fost invitat, dorind să participe din propria inițiativă. 

Potrivit CV-ului publicat pe pagina oficială a Camerei Deputaților, George Simion a absolvenit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” în 2005, urmând apoi cursurile Facultăţii de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti.

Jurnalista Melania Cincea a comentat pe pagina sa de Facebook incidentul de la Gheorghe Lazăr cu liderul AUR: „George Simion nu a fost invitat la nicio festivitate de deschidere a noului an şcolar, dar acesta nu a fost un impediment pentru liderul AUR – obişnuit să intre şi cu forţa acolo unde agenda şi interesul electoral i-o cer. Aşa că s-a autoinvitat la Liceul „Gheorghe Lazăr”, din București. Unde însă, după ce a dat „Bună ziua”, a fost huiduit de elevi. George Simion zice că e o minciună, că n-a fost huiduit. Am căutat înregistrarea, să-i ascult discursul şi să-l văd aplaudat ca la Măciuca. Nimic. Nicio înregistrare. Asta, în condiţiile în care şi-a făcut, de luni de zile, un modus operandi din live-urile transmise din Parlament, din pieţe, din maşină etc. – discursuri inepte, maimuțăreli şi limbaj de autobază”. 



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.