Cum și-a falsificat Gabriela Firea CV-ul pentru a putea ajunge consiliera lui Mugur Isărescu / Valeriu Nicolae: „A mințit despre ce facultate a terminat pentru a se angaja pe mulți bani la un fost turnător la securitate”


Cum și-a falsificat Gabriela Firea CV-ul pentru a putea ajunge consiliera lui Mugur Isărescu / Valeriu Nicolae: „A mințit despre ce facultate a terminat pentru a se angaja pe mulți bani la un fost turnător la securitate”

La scurt timp după ce a Gabriela Firea a afirmat că s-ar întoarce la Primăria București dacă „cetățenii o vor vota”, dând de înțeles că ar putea beneficia și de suportul PNL în cursa pentru un nou mandat de primar general, Valeriu Nicolae – cunoscutul activist civic care, printre alte dezvăluiri importante, s-a ocupat și cu analizarea și comentarea CV-urilor aleșilor poporului, mulți cu diplome pe la universități și facultăți cel puțin dubioase și la vârste cam înaintate – aduce în atenție un subiect mai vechi, dar relevant: fostul primar al Capitalei a mințit în privința facultății terminate „pentru a se angaja pe mulți bani la un fost turnător la securitate și șef la BNR”.

Valeriu Nicolae invocă, de fapt, o dezvăluire făcută în urmă cu aproximativ șase ani de jurnalistul Dragoș Pătraru care spunea că Firea nu a fost doar o studentă slabă, ci ar fi absolvit o cu totul altă specializare în cadrul facultății decât cea trecută în CV care nu i-ar fi permis să ocupe, în 1999, funcția de consilier de relații publice și imagine pe lângă Mugur Isărescu (care a renunțat vreme de un an la șefia BNR pentru a ocupa fotoliul de premier).

Valeriu Nicolae (pe pagina sa de Facebook):Gabriela Firea a mințit despre ce facultate a terminat pentru a se angaja pe mulți bani la un fost turnător la securitate și șef la BNR, a slujit la greu la alt turnător la securitate, un hoțoman care datorează peste 60 de milioane de EUR statului, patronul "spiritual" de la Antena 3, Dan Voiculescu. Doamna Firea a aruncat zeci de milioane din banii publici în televiziuni pentru a fi slăvită, a lins la Dragnea la greu și apoi a scuipat unde a lins. Este soția lui Pandele, marinarul, omul cu două doctorate făcute în același timp și, firesc, plagiate, ambele la instituțiile pline de securici, cu o facultate de Drept la Bioterra și un master în agroturism. Firea și Pandele ar merita un monument al imposturii. Doamna Firea dă de înțeles că este opțiunea PSD și PNL la primăria București”.

Context. Potrivit CNSAS, Mugur Isărescu ar fi fost recrutat de Securitate pe când era cercetător la Institutul de Economie Mondială. El a activat ca informator al Securităţii în perioada 1979 - 1989, iar pe parcursul colaborării cu Securitatea el a furnizat informaţii, sub numele conspirativ „Manole”, prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România sub regimul comunist în comparaţie cu alte ţări.

Dragoș Pătraru (septembrie 2016, în publicația Cațavencii): 

Scrie doamna Gabriela Firea, în biografia dânsei, pe blog-ul personal: ‘Studiile mi le-am continuat la București, unde am urmat cursurile Facultății de Litere, specializarea Științele Comunicării, pe care am absolvit-o în 1994’. (…)

Ca să ne înțelegem, doamnă Firea. Specializarea Comunicare și Relații Publice s-a înființat în 1993. Știu asta pentru că am participat, în 2013, ca absolvent, la sărbătoarea prilejuită de împlinirea a douăzeci de ani de existență a secției. Deci în 1994 n-aveați cum să terminați la Științele Comunicării. Doar dacă ați făcut patru ani într-unul (așa se făcea atunci). Dar nu s-a întâmplat asta, pentru că dumneavoastră ați absolvit, de fapt, la Litere, specializarea Bibliologie, adică vă pregăteați temeinic să deveniți bibliotecar. (…)

Nu mai spun că erați printre cei mai slabi din grupă, pentru că nu vreau să fiu rău. Până la urmă, e normal, ceilalți nu aveau copii de îngrijit, puteau să învețe temeinic să devină bibliotecari. Niște tocilari, doamnă, n-ai cu cine!

Așa cum ați fi făcut și dumneavoastră când făceați meseria asta, m-am întrebat: bine-bine, darde ce să fi mințit doamna Firea în CV? Să fi fost pentru a ”justifica” ocuparea funcției de consilier de relații publice și imagine pe lângă nea Mugur Isărescu, în 1999? Sau ați avut nevoie de această schimbare a specializării pentru a putea da bine ca șef al Departamentului de Comunicare al Guvernului? Eu cred că tot vă puneau, doamnă, nu trebuia să mințiți. Ce, dacă treceați acolo că sunteți bibliotecar, credeți că vă puneau la biblioteca Guvernului? Că doar nu studiile v-au dus în acele poziții…”.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.