Pensionarii speciali au pensii din ce în ce mai mari! Claudiu Năsui: În primele șase luni, „pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri”


Pensionarii speciali au pensii din ce în ce mai mari! Claudiu Năsui: În primele șase luni, „pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri”

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei în guvernarea PNL-USR-UDRM, arată într-o postare pe pagina sa de Facebook că pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensia „obișnuită”. Astfel, spune politicianul, dacă pensia „bunicilor noștri” a fost majorată cu doar 3 lei în primele șase luni ale anului, pensia specială medie a crescut cu 481 de lei.

Postarea integrală a deputatului Năsui: 

Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri în doar 6 luni.

3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obișnuiți în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naționale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeași perioadă cu 481 lei.

De 160 de ori mai mult. Da, ați citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obișnuiți.

Toți românii se confruntă cu facturile mai mari și creșterea prețurilor. Taxa ascunsă numită inflație a ajuns la cifre record și ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiați de putere, se găsesc mereu soluții. Și mai ales bani. Și pentru restul? Cei mai nevoiași primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente.

Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desființa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menținerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună.

Toate aceste pensii speciale se plătesc din banii dumneavoastră, luați prin taxe, impozite și inflație. Toate le-au crescut ca să țină pasul cu creșterea cheltuielilor pentru românii speciali”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.