Emilia Șercan se dezlănțuie la adresa premierului-plagiator Ionel Ciucă, după ce infractorul-fugar Rizea dezvăluie că a avut misiunea de a-l salva pe liderul de la Palatul Victoria și de a o „îngropa definitiv” pe jurnalistă


Emilia Șercan se dezlănțuie la adresa premierului-plagiator Ionel Ciucă, după ce infractorul-fugar Rizea dezvăluie că a avut misiunea de a-l salva pe liderul de la Palatul Victoria și de a o „îngropa definitiv” pe jurnalistă

Jurnalista de investigații Emilia Șercan îi adresează, public, premierul Nicolae Ciucă o serie de întrebări esențiale după ce infractorul Cristian Rizea -  fugit în Republica Moldova, de unde autoritățile române par incapabile și/sau nedoritoare de a-l extrăda, deși fostul politician are o condamnare definitivă – a afirmat, repetat, că este „salvatorul” actualului președinte al PNL, ajuns atât șef de guvern, cât și lider de partid, în ciuda lipsei de experiență politică, prin manevrele și presiunile exercitate de președintele Klaus Iohannis. 

Context. Emilia Șercan a dezvăluit, recent, într-un material publicat de siteul PressOne că firele acțiunii de kompromat care a vizat-o, după ce a făcut publice suspiciunile de plagiat din lucrarea de doctorat a premierului Ciucă (zeci de siteuri pentru adulți au publicat imagini personale sustrase din device-urile jurnalistei cu scopul de a-i afecta reputația și cariera), duc către infractorului Rizea și grupul Realitatea Plus. 

Siteul lui Rizea, fost deputat PSD, publicase în februarie, la doar câteva ore de când a fost depusă, o probă predată de jurnalistă Poliției Române pentru a determina deschiderea unui dosar penal în cazul kompromatului de care fusese vizată. Imaginea a reapărut apoi și în luna iunie pe realitateadinmoldova[.]net, un portal online al cărui domeniu, respectiv server sunt înregistrate pe numele fiicei și fiului lui Maricel Păcuraru, proprietarul din umbră al postului de televiziune Realitatea Plus. Respectiva „probă” nu putea ajunge la Rizea decât cu ajutorul autorităților cărora le fusese încredințată.

„Ulterior, postul de televiziune Realitatea Plus, patronat din umbră de afaceristul Maricel Păcuraru – condamnat de justiție în dosarul „Poșta Română” – a devenit platforma prin care au fost lansate și alte atacuri la adresa mea”, scrie Emilia Șercan într-o investigație pentru publicația PressOne. Detalii AICI

Realitatea Plus a răspuns acuzațiilor calificând-o pe jurnalistă drept „impostoare” și acordând spații ample declarațiilor halucinante formulate de infractorului Rizea, care o acuza pe Șercan inclusiv de colaborare cu Federația Rusă într-o operațiune care l-ar viza pe premierul Nicolae Ciucă. Podul a scris AICI despre acuzațiile halucinante formulate la adresa jurnalistei.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Emilia Șercan readuce în atenția operațiunea de komopromat de care a fost vizată, indicând faptul că însuși infractorul Rizea dezvăluie legătura dintre aceasta și investigația jurnalistică privind lucrarea de doctorat a lui Ciucă. Ba mai mult, Rizea afirmă că a pus la punct operațiunea de discreditare a jurnalistei cu scopul de a-l apăra pe Nicolae Ciucă: l-am salvat pe primul-ministru al României” și „am îngropat-o definitiv pe Emilia Șercan”, a afirmat acesta. 

Emilia Șercan punctează câteva dintre afirmațiile bulversante ale lui Rizea și îi adresează o serie de întrebări direct premierului Ciucă, care pare apărat atât de forțe interne, mobilizate într-o operațiune fără precedent cu scopul de a face imposibil de dovedit plagiatul de care este suspectat politicianul (judecători care au decis să suspende analizarea lucrării de doctorat, colegi de guvern care vor să desființeze CNATDCU, instituția care verifică suspiciunile de plagiat în cazul lucrărilor de doctorat etc), dar și de forțe externe cu condamnări grele în instanță. 

Postarea Emiliei Șercan:

„Pe 12 iulie, infractorul condamnat definitiv și fugar Cristian Rizea a afirmat în două live-uri pe pagina sa de Facebook și într-o intervenție în direct la Realitatea Plus că „l-am salvat pe primul-ministru Nicolae Ciucă” și că „am îngropat-o definitiv pe Emilia Șercan”. 

Tot atunci, infractorul fugar s-a lăudat că el a publicat fotografiile mele furate „în exclusivitate”: “toate [imaginile] au apărut la mine” - deci și proba scursă din Poliția Română -, dar și că “toate acele fotografii” au fost preluate mai apoi de “toată presa din România”.

Deși până acum nimeni nu a făcut o legătură directă între operațiunea de kompromat și dezvăluirea despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă, deși cronologia sugera lucrul ăsta, legătura este făcută de către infractorul fugar Cristian Rizea. 

Acesta justifică, de altfel, atacurile la adresa mea prin faptul că am avut „rolul de a-l denigra [...] inventând o lucrare de doctorat plagiată a domniei sale”.

Rizea a afirmat și că aș fi fost “folosită de o grupă din serviciile secrete din România care, în complicitate cu un serviciu secret din Federația Rusă, își doreau să dărâme guvernul condus de Nicolae Ciucă și să destabilizeze România”.

Am așteptat până acum o reacție a prim-ministrului Nicolae Ciucă la afirmațiile făcute de un condamnat penal fugar, care își arogă rolul și meritul de a-l fi salvat pe premierul Nicolae Ciucă. 

Iată câteva dintre afirmațiile lui Rizea: 

• “Rizea l-a salvat și îl salvează pe primul-ministru al României? Hehehei!”.

• „Dacă eu v-am zis că l-am salvat pe primul-ministru Nicolae Ciucă, acum, vă dați seama cum e cu... păi...”.

• „Vedeți, prieteni, cum Rizea îl salvează pe primul-ministru Nicolae Ciucă?”.

• „Și, da, prieteni, iată că fugarul Rizea îl salvează pe primul-ministru al României Nicolae Ciucă. Mă bucur, că asta dovedește că sunt un om de cuvânt și un om care își asumă lucruri”.

• “Și eu mă bucur că Rizea, iată, a fost cel care a pus umărul ca acest guvern Nicolae Ciucă să-și facă treaba în continuare în România…”.

• „Am îngropat-o definitiv pe Emilia Șercan”.

• „Rizea a îngropat-o definitiv pe Emilia Șercan”.

• „Da, prieteni, am îngropat-o definitiv pe jurnalista, așa-zisa jurnalistă impostoare Emilia Șercan.”

Astăzi, într-un text pe PressOne, care e însoțit de mai multe video-uri cu declarațiile infractorului fugar Cristian Rizea - pe care statul român nu mișcă niciun deget să îl extrădeze -, îi adresez public mai multe întrebări premierului Nicolae Ciucă: 

1. Cum v-a salvat infractorul fugar Cristian Rizea, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă? Și cum m-a îngropat pe mine?

2. Prin ce a dovedit infractorul fugar Cristian Rizea că e un om de cuvânt în raport cu domnia voastră, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă? 

3. Ce lucruri și-a asumat infractorul fugar Cristian Rizea să facă în numele dumneavoastră, domnule Ciucă?

4. Care era obiectivul acțiunilor pe care Rizea și-a dat cuvântul că le va face?

5. În fața cui și-a dat Rizea cuvântul și și-a “asumat lucruri”? A dumneavoastră, personal? Dacă nu, cine sunt intermediarii dintre domnia voastră și infractorul fugar Cristian Rizea, “salvatorul” domniei voastre? 

6. Cine i-a cerut infractorului fugar Cristian Rizea să execute misiunea de a “mă îngropa”, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă? 

7. Dacă dumneavoastră, în calitate de prim-ministru, dețineți informații că am publicat dovezile de plagiat ca parte dintr-o acțiune ostilă României - și îndreptată împotriva dumneavoastră personal, ca șef al Executivului - ați depus la Parchetul General plângeri penale care să ducă la devoalarea acestor acțiuni?

8. Dumneavoastră, domnule prim-ministru, aveți informații că ancheta mea despre teza de doctorat plagiată a domniei voastre este altceva decât un act jurnalistic onest, de informare a publicului? 

Restul întrebărilor, în textul de pe PressOne”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.