De râsul curcilor: SBU raportează că un batalion rusesc s-a folosit de o hartă din secolul XX atunci când a invadat Ucraina


De râsul curcilor: SBU raportează că un batalion rusesc s-a folosit de o hartă din secolul XX atunci când a invadat Ucraina

Unii comandanți ruși au folosit hărți din secolul al XX-lea atunci când au invadat Ucraina, a precizat serviciul de presă al biroului SBU din regiunea Harkiv.

"Anchetatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei au stabilit că unii dintre comandanții ruși care au invadat teritoriul nostru în februarie s-au ghidat după hărțile topografice ale Ucrainei din 1969. Acest lucru este dovedit de documentele invadatorilor, pe care SBU le-a confiscat în raioanele din Regiunea Harkiv ocupată temporar de ruși", a precizat SBU. 

Potrivit raportului, informațiile din documentele unui batalion din Brigada rusească 138 nu au fost actualizate de cel puțin 53 de ani.

"Pe hărțile ocupanților, zona rezidențială Saltivsky din Harkiv, care a fost construită începând cu anii 1970, lipsește cu desăvârșire. Lipsesc și rezervoarele Travianske și Muromske, construite în anii 1970. Iar granița de stat dintre Ucraina și Rusia e desenată cu un pix, deoarece nu era deloc pe hărți", a mai transmis SBU. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.