Propaganda rusă, cu motoarele turate la maxim: Doi politicieni americani rostogolesc narativele Kremlinului. Publicul occidental, una dintre principalele ținte ale intoxicărilor rusești


Propaganda rusă, cu motoarele turate la maxim: Doi politicieni americani rostogolesc narativele Kremlinului. Publicul occidental, una dintre principalele ținte ale intoxicărilor rusești

Propaganda rusă a intensificat o campanie informațională și psihologică destinată publicului occidental, narativele fiind orientate împotriva expansiunii NATO, în special prin propagarea narațiunii privind probabilitatea unui război nuclear ca urmare a aderării Suediei și Finlandei la Alianța Nord-Atlantică. 

Precizările au fost făcute de Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Declarații ale anumitor politicieni americani care pretindeau că există posibilitatea unui război nuclear, care ar putea fi determinat de extinderea NATO, au apărut simultan într-o serie de instituții media.

În special, pe 14 iulie, senatorul american Rand Paul, cunoscut pentru narațiunile sale care rezonează cu propaganda rusă, și-a exprimat temerile cu privire la posibila escaladare a activității militare a Rusiei pe continentul european și a cerut NATO să nu mai accepte națiunile post-sovietice în Alianță.

În aceeași zi, un alt politician american, ne referim la Patrick Buchanan, a analizat apropierea Finlandei și Suediei de obiectivul aderării la NATO, numind astfel de acțiuni drept o provocare fără sens și riscantă din partea Alianței împotriva unei puteri nucleare, fiind vorba desigur despre Rusia. 

De asemenea, propaganda rusă și unele instituții mass-media răspândesc o narațiune falsă despre o scindare a NATO cu privire la atitudinea față de războiul din Ucraina. (sursa: Ukrinform)

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.