VIDEO Scene ireale lângă Curtea de Apel București. Activistul și revoluționarul Marian „Ceaușescu”, lovit repetat, cu pumnii și șutul, de un fost procuror, în prezent membru PSD și inculpat într-un mare dosar de corupție


VIDEO Scene ireale lângă Curtea de Apel București. Activistul și revoluționarul Marian „Ceaușescu”, lovit repetat, cu pumnii și șutul, de un fost procuror, în prezent membru PSD și inculpat într-un mare dosar de corupție

Activistul civic și revoluționarul Marian Tivilic, cunoscut drept „Ceaușescu”, care îi întâmpină adesea, cu întrebări incomode și chiar cuvinte pe măsura situației lor penale, pe infractorii politici judecați pentru fapte grave de corupție, a fost lovit reptat, miercuri, de un fost procuror, în apropierea Curții de Apel București, unde se judecă, în prezent, dosarul în care acesta este inculpat alături de fiul său, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, și fostul primar PSD al Piteștiului, Tudor Pendiuc.

Context. Potrivit ziare.com, Mihai Petriea și Doru Alexandru Petriea – tată și fiu – au fost audiați în calitate de inculpați, miercuri, 13 iulie, la Curtea de Apel București, în Dosarul Publitrans, în care fostul primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost condamnat pe fond la 8 ani de pușcărie pentru luare de mită și abuz în serviciu. Cei doi au scăpat mai ieftin, cu amenzi penale de 45.000 de lei.

Este vorba despre dosarul în care Tudor Pendiuc a trimis în judecată în legătură achiziția ilegală a 80 de autobuze în valoarea de 6,3 milioane de euro, edilul primind de la reprezentanții firmei căreia i-a fost atribuit contractul un apartament de 130.000 de euro pentru fiica sa, Ema Pendiuc.

În acest context, în seara zilei de 5 noiembrie 2014, Doru-Alexandru Petriea, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, i-a comunicat tatălui său, Mihai Petriea (fost procuror la acea data, dar simpatizant PSD și ulterior chiar membru, după unele informații), că, în dată de 6 noiembrie 2014, procurorii anticorupţie urmau să efectueze percheziţii la domiciliul lui Tudor Pendiuc. La rândul său, Mihai Petriea a comunicat această informaţie Elenei Lis (fosta șefă de cabinet a primarului Tudor Pendiuc), care a transmis-o mai departe edilului piteștean.

Doru Alexandru Petriea este acuzat de săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului și tatăl acestuia, Mihai Petriea, este acuzat de favorizarea infractorului.

La finalul audierilor de miercuri, de la Curtea de Apel, inculpații din acest dosar au fost așteptați de Marian „Ceaușescu”. 

Enervați de insistența acestuia, Doru Alexandru Petriea a apelat serviciul 112, iar tatăl său l-a atacat fizic pe revoluționar, lovindu-l de mai multe ori, după cum o arată chiar fotografiile și imaginile surprinse de jurnaliști aflați la fața locului. 

La un moment dat, Petriea senior pare chiar că încearcă să îl sugrume pe activist, mâna sa putând fi văzută pe fața activistului și cu degetele spre ceafa acestuia.

„De ce dai, mă, în mine? Borfașule, corpuților”, spune „Ceaușescu” de mai multe ori (video mai jos). Fiul agresorului vine, se așează între cei doi și încearcă să-și potolească tatăl, însă acesta continuă să-l lovească pe revoluționar cu șutul.

 

Momentul atacului - de la minutul 1:34


 

Secţia 14 Poliţie face cercetări din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru lovire sau alte violenţe, după ce activistul cunoscut ca Marian "Ceauşescu" a fost lovit de tatăl unui fost ofiţer anticorupţie, inculpat într-un dosar care se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

„În cursul zilei de 13 iulie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 14 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi s-ar fi agresat reciproc, pe o stradă din Sectorul 4, în urma unui conflict spontan. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 14, care au stabilit identitatea celor doi bărbaţi implicaţi. Persoanele în cauză nu au solicitat îngrijiri medicale de specialitate", informează un comunicat al DGPMB.

Cercetările sunt continuate de Secţia 14 Poliţie, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

După terminarea audierilor în dosarul fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, fostul ofiţer de poliţie judiciară, Doru Petriea, acuzat că a divulgat date nedestinate publicităţii, a fost abordat de Marian "Ceauşescu" cu întrebări insistente despre proces.

Potrivit filmării realizate de Marian "Ceauşescu", activistul a început să îi strige lui Doru Petriea: „Borfașule, acum o să îți iei ani de pușcărie, borfaș, inculpat, cum ai luat bani să dai informații inculpaților!”.

Din urma lui Doru Petriea se vede cum vine și tatăl acestuia, Mihai Petriea, iar activistul începe să spună „ia uitați, tata lui, un alt borfaș”. În acest moment Ceaușescu este împins/lovit de Mihai Petriea, tatăl fostului ofiţer de poliţie judiciară, inculpat şi el în dosar. La un moment-dat, Marian "Ceauşescu" ripostează pentru a-l îndepărta pe Mihai Petriea.

„Cârtița politicianului BORFAȘ Pendiuc Tudor din DNA Pitești care îl informa despre ancheta începută.

Inculpatul Petriea Alexandru, fost polițist judiciarist în DNA Pitești l-a informat pe Pendiuc Cănd vor avea loc perchezițiile la primărie. Iar tatăl inculpatului Petriea Mihai membru PSD care are metehne de fost procuror comunist, membru de bază PSD a sărit sa ma lovească dând din copite..

După ce au sunat la 112 au plecat imediat cu coada intre picioare.

Au venit 3 agenți de polițiști, dar cei 2 erau plecați dar culmea i-au cerut prin telefon datele personale ofițerului inculpate”, a scris și Marian „Ceaușescu” pe pagina sa de Facebook. 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.