PNL se reinventează, optând pentru lideri tineri, dar cu „școala vieții”. Noul șef al TNL București este un vajnic urmaș al brătienilor cercetat în trecut de procurorii anti-crimă organizată și terorism. Ce s-a întâmplat cu dosarele în care Denis Ilinescu era acuzat de fapte grave


PNL se reinventează, optând pentru lideri tineri, dar cu „școala vieții”. Noul șef al TNL București este un vajnic urmaș al brătienilor cercetat în trecut de procurorii anti-crimă organizată și terorism. Ce s-a întâmplat cu dosarele în care Denis Ilinescu era acuzat de fapte grave

Urmașii brătienilor din capitală l-au ales recent în frunte PNL București (filiala tineret) pe Denis Andrei Ilinescu, o tânără speranță care a candidat fără concurență și, în mod surprinzător, a câștigat detașat, în prezența și aplauzele seniorilor liberali cu greutate Nicolae Ciucă, premierul României și președintele PNL, și a ministrului de Interne, Lucian Bode. 

Potrivit siteului lumeapolitică.ro, Denis Ilinescu a fost propunerea actualului viceprimar al capitalei, Stelian Budjuveanu, și a avut toată susținerea șefului PNL București, Ciprian Ciucu, chiar dacă nu a trecut atât de multă vreme de când tânărul liberal era reținut pentru posesie și trafic de droguri și mai apoi era cercetat pentru conducere fără permis.

Pe 12 iulie 2018 erau depuse la camera de corpuri delicte a Poliței Române drogurile găsite asupra tânărului președinte al liberalilor din București, mai scrie publicația menționată mai sus. 

După doar trei luni însă, procurorii de la DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism)aceeași structură care îl aresta, anul trecut, pe activistul civic Cristi Dide care nici nu consuma, nici nu trafica droguri, ci doar încerca să arate incompetența și indolența autorităților, în cadrul unui demers care l-a costat 30 de zile de libertate - au considerat că Denis Ilinescu nu este totuși un traficant periculos și au decis să nu continue urmărirea penală, concluzionând, cel mai probabil, că drogurile erau doar pentru consum. Procurorii au înregistrat cererea la Tribunalul Municipiului Bucrești pe data de 18.10.2018 și s-a format dosarul nr. 34726/3/2018.

La 12 zile de la înregistrare dosarul a primit deja termen și s-a soluționat favorabil. Durata „procesului” este fabulos de scurtă într-o țară în care există cazuri care se prescriu după ani de judecată și anchetă, mai scrie lumeapolitică.ro. 

În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea stupefiantelor găsite la Denis Ilinescu, pentru care s-a constituit dosarul în care ulterior s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Judecătorii au decis – pe 5 martie 2019 – să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu. Stupefiantele se aflau la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR.

Deținerea și consumul de droguri sunt interzise însă în România. Potrivit Legii 143/2000, cumpărarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă o persoană este prinsă cu droguri de mare risc pentru consum propriu, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Tânărul liberal Ilinescu nu numai că nu a pățit nimic pentru fapta sa, însă dosarul său a fost închis, iar de pe portalul Tribunalului București au fost șterse, ulterior, în mare viteză dosarele în care îi apărea numele. Lumea Politică a intrat totuși în posesia lor. Detalii AICI

Noul lider al TNL București a avut probleme cu legea și în 2020, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 acuzându-l că ar fi condus fără permis. După o perioadă de anchetă, și acest dosar a fost închis de anchetatori, prin ordonanța 8047/P/2020.

Pe 24 martie 2021, a fost înregistrat la Judecătoria Sector 1 dosarul 11057/299/2021, prin care se cerea confirmarea renunțării la urmărirea penală. Peste o lună, pe 23 aprilie, judecătorul care a analizat cererea a confirmat ”soluţia de renunţare la urmărirea penală dispusă față de suspectul Ilinescu Andrei-Denis, (…), pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul penal”.

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.