VIDEO. Cătălin Drulă despre Iohannis-PSD-PNL: „un regim securisto-socialist”. Noul lider al USR spune că formațiunea sa intră în etapa de maturitate și stabilitate, pe modelul partidelor vest-europene. USR nu va mai accepta o guvernare în care să nu aibă premierul


VIDEO. Cătălin Drulă despre Iohannis-PSD-PNL: „un regim securisto-socialist”. Noul lider al USR spune că formațiunea sa intră în etapa de maturitate și stabilitate, pe modelul partidelor vest-europene. USR nu va mai accepta o guvernare în care să nu aibă premierul

„Acum suntem în opoziție, singura opoziție democratică, viabilă, puternică din România la acest regim securisto-socialist PNL-PSD. Acum este momentul să trecem într-o etapă de maturitate și stabilitate cu USR-ul. (…) Trebuie să trecem în această zonă în care USR să devină ca un partid vest-european…nu se prea întâmplă în partidele astea să vedeți că se vorbește pe mai multe voci. Oamenii au dispute, au competiții interne, asta e normal, au mulțumiri și nemulțumiri, dar se comunică într-un mod mult mai organizat, se lucrează ierarhic, asta e natura unei organizații…noi nu suntem o federație de atomi și nu am fost niciodată, dar câteodată impresia publică a fost de natura asta și acum ne așezăm pe zona asta de seriozitate, stabilitate și devenim o și amenințare și mai puternică pentru regimul securisto-socialist…Asta este miza noastră”, a precizat, pentru Profit News, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în guvernarea PNL-USR, iar de câteva zile noul lider al Uniunii Salvați România. 

VIDEO la finalul textului (de la minutul 4:50 aproximativ)

Anterior, într-un interviu pentru RFI, Drulă spunea că obiectivul USR este să devină principala forță într-o coaliție de guvernare după 2024, în care premierul să provină din rândurile formațiunii sale. 

Drulă pentru RFI: „Obiectivul nostru este să fim prima forță într-o eventuală coaliție care urmează alegerilor din 2024, dacă nu vom putea da această majoritate singuri și să putem da premierul în acea guvernare. Cum ajungem acolo? Prin această consolidare. Oamenii identifică deja în USR soluția și dorința de a face. Unde am avut noi un punct pe care-l putem îmbunătăți în perioada următoare este în această zonă de stabilitate, oamenii au auzit de certuri în USR, de tot felul de știri care ne-au pus într-un context, poate, mai negativ în ultima perioadă și asta s-a suprapus peste criza economică ce ne stârnește tuturor neliniște (...). Eu fac un apel direct către cei care ne ascultă, care sunt votanți: să nu mai voteze PSD, PNL, aceste forțe care țin România pe loc și să ne dea cu încredere votul nouă. Or aici vom munci, ca să câștigăm această încredere în următorii doi ani (…)

Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (...), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”.


 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.