VIDEO. Cătălin Drulă despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Cotroceni. „Văd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei” / Sondaj. Dacă s-ar înscrie în cursă, fosta șefă a DNA ar intra fără emoții în turul al doilea al prezidențialelor și l-ar zdrobi pe candidatul PSD


VIDEO. Cătălin Drulă despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Cotroceni. „Văd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei” / Sondaj. Dacă s-ar înscrie în cursă, fosta șefă a DNA ar intra fără emoții în turul al doilea al prezidențialelor și l-ar zdrobi pe candidatul PSD

Noul președinte al USR, Cătălin Drulă, a fost întrebat în Talk News de la Profit News și despre posibila candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţialele din 2024 din partea formațiunii pe care o conduce, liderul politic precizând că nu o cunoaște personal pe fosta șefă a DNA, că nu a discutat cu aceasta o asfel de posibilitate, dar că orice soluţie este posibilă.

Potrivit unui sondaj recent realizat recent de Sociopol, în cazul în care ar candida, Laura Codruța Kovesi, în prezent procuror-șef al Parchetului Eruopean, ar intra fără emoții în turul al doilea al prezidențialelor din 2024. Ba chiar l-ar putea învinge pe Mircea Geoană, posibil candidat din partea PSD, având în vedere că are o cotă de popularitate mai mare decât acesta. Detalii AICI. 

Kovesi nu a afirmat însă niciodată public că își dorește o carieră politică. 

Nici Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO, nu a răspuns clar pe această temă, explicând recent doar că funcția pe care o deține în prezent nu îi permite să se lanseze în astfel de comentarii. El nu a exclus însă un posibil anunț în viitor, dar a subliniat că nu îl va face decât atunci când secretarul general al NATO îl va elibera din funcția de adjunct al său.

„În primul rând cred că ar trebui să o întrebaţi sau să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie decât cea de procuror european. Eu văd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei”, a răspuns Cătălin Drulă pentru Profit News. 

Liderul USR a mai precizat că nu o cunoaşte personal pe Laura Codruţa Kovesi şi nu s-a întâlnit niciodată cu aceasta. 

„Eu mă gândesc că poate cumva nu îşi doreşte o carieră politică, asta trebuie să lămurească dumneaei”, a spus Drulă, arătând că el admiră munca acesteia la Parchetul European. 

Întrebat dacă Kovesi ar putea fi un candidat din afara partidului la prezidenţiale, Drulă a spus: „Orice soluţie este posibilă, în general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne dar, la numite momente, poate fi o soluţie să ai şi un candidat extern”.

 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.