VIDEO. Cătălin Drulă la Cluj: „Boc minte cu nerușinare” / „Emile, vremea ta apune. Era o vreme când puteai fi suspectat de liberalism, acum arăți la fel de pesedist ca Sorin Grindeanu”


VIDEO. Cătălin Drulă la Cluj: „Boc minte cu nerușinare” / „Emile, vremea ta apune. Era o vreme când puteai fi suspectat de liberalism, acum arăți la fel de pesedist ca Sorin Grindeanu”

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a lansat, luni, într-o conferinţă de presă, un atac dur la adresa primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmând că acesta minte „cu nerușinare” şi că habar nu are să gestioneze proiecte mari de infrastructură. Mai mult, Drulă l-a acuzat pe Boc că, împreună cu pesedistul Sorin Grideanu (ministrul Transporturilor), ar distruge zona Cluj. 

„Am venit astăzi la Cluj ca să fluier în biserică. Vremurile în care Emil Boc vorbea ca un arhanghel galben pesedist s-au terminat. E momentul ca cineva - noi, USR, şi cu mine, Cătălin Drulă - să-i spunem clar primarului că minte cu neruşinare. Mi se pare comic, dacă n-ar fi trist cum Boc a făcut o obsesie pentru mine. Colegii mei de la comunicare au numărat, la o ședință de Consiliul Local, cum mi-a menționat numele de 14 ori. Asta arată că lui Emil Boc îi e frică de mine și de USR…2024 e după colţ şi domnia sa peste băncuţe, marcaje şi mici proiecţele va lua sfârşit. 

Sunt astăzi aici ca să vă spun că Clujul are nevoie de viziune şi de proiecte mari. Şi vreau să vă spun adevărul, pe care nu-l auziţi de la domnul Boc, despre centura metropolitană Cluj, despre metroul din Cluj, despre alte proiecte mari de infrastructură rutieră, feroviară, din regiune, care sunt date de gard de partenerul lui Emil Boc din Guvern, Sorin Grindeanu", a declarat Cătălin Drulă, într-o conferinţă susţinută alături de Vlad Voiculescu.

Liderul USR a vorbit despre mai multe proiecte din zona Clujului, despre care a susţinut că stagnează.

"Centura metropolitană Cluj, un proiect extrem de întârziat, şi este întârziat pentru că administraţia Emil Boc este paralelă cu proiectele de infrastructură mare. 

În 2017 - atenţie, 2017 - a luat Emil Boc acest proiect în ograda sa şi din 2017 până astăzi n-a reuşit să facă nici măcar studiul de fezabilitate. 

În 2018 a semnat un contract pentru studiul de fezabilitate; avea termen un an, au trecut patru ani şi încă nu e aprobat. Nu există exproprieri, nu sunt obţinute toate avizele, cum ar fi avizul pentru siguranţa circulaţiei, nu e lansată licitaţia de lucrări, iar acordul de mediu a fost obţinut abia zilele trecute. Nu există vinovaţii imaginari pe care îi caută domnul Boc. Există doar Emil Boc, care este incompetent", a mai spus Cătălin Drulă. 

În ceea ce privește metroul clujean – un proiect estimate la 1,35 miliarde de euro - Drulă a precizat că licitația pentru lucrări a fost lansată în martie și deja există o amânare. 

„Proiectul metroului eu l-am introdus în PNRR. Zilele trecute a trecut în Parlament un amendament inițiat de mine ca deputat care îi permite lui Boc să facă exproprieri. I-am rezolvat problema”, a mai spus Cătălin Drulă.

„Emile, vremea ta apune. Era o vreme când puteai fi suspectat de liberalism, acum arăți la fel de pesedist ca Sorin Grindeanu și împreună sunteți cuplul perfect care distruge regiunea Cluj iar noi USR suntem cei care vom spune stop acestor oameni care nu știu să construiască”, a conchis președintele interimar al USR.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.