Jurnalistul britanic Charlie Ottley îi consideră pe copiii care i-au furat geanta adevăratele victime ale incidentului și se oferă să îi ajute / „Să îi învățăm să filmeze și să îi încurajăm să nu mai facă greșeli”


Jurnalistul britanic Charlie Ottley îi consideră pe copiii care i-au furat geanta adevăratele victime ale incidentului și se oferă să îi ajute  / „Să îi învățăm să filmeze și să îi încurajăm să nu mai facă greșeli”

Jurnalistul și producătorul BBC Charlie Ottley a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Consiliului Județean Timiș, că ar dori să ajute familia celor trei minori care l-au lăsat, recent, fără geanta cu dronă într-o zonă din centrul Timișoarei, considerându-i pe copii adevăratele victime ale incidentului. 

„Nu noi suntem victimele aici. Victimele adevărate sunt copiii. Trebuiau să fie în pat, să doarmă la ora aceea, trebuiau să meargă la școală a doua zi. Au fost dezamăgiți de părinți, au fost dezamăgiți de societate. Sunt copii, nu contează că sunt de etnie romă, că sunt români sau de orice altă naționalitate. Sunt cetățeni români și merită o șansă la o educație bună, altfel, se perpetueză cercul infracționalității. Mă bucur că am posibilitatea să îi ajut pe acești copii. Nu doar că nu vrem să fie pedepsiți în vreun fel, pentru că nu e vina lor, dar vrem să le oferim șansa să ne viziteze când vom filma Flavors of Romania, să le facem cunoștință cu camera, să îi învățăm să filmeze și să îi încurajăm să nu mai facă greșeli. Putem face asta pentru această familie. Dar sunt mii de astfel familii în țară. Copii care cerșesc în fața supermarketurilor, în parcări, pr care îi abandonăm. Fiecare copil din această țară merită șanse egale. Vrem să strângem bani pentru această familie, vrem să o ajutăm pe mama lor să își găsească un loc de muncă, să nu mai fie nevoită să stea pe străzi. Asta nu trebuie să se întâmple într-o țară din Uniunea Europeană”, a spus Ottley.

Copiii au furat geanta cu echipamentul de filmare al lui Ottley, duminică seară, în Parcul Botanic din centrul Timișoarei, unde jurnalistul britanic și echipa sa filmaseră peste zi pentru un clip de promovare turistică destinat CJ Timiș. Geanta conținea inclusiv mai multe carduri de memorie pe care se aflau imagini valoroase. 

Puștii, cu vârsta cuprinse între 10 și 14 ani, au fost identificați și prinși de politie în numai zece ore de la incident. Duși la audieri împreună cu mama lor, copiii au spus că s-au speriat și au abandonat drona în apropierea unui hotel din oraș.

Ulterior, polițiștii au descoperit că geanta a fost găsită de un bărbat care a ales s-o ia cu el în localitatea de domiciliu, municipiul Bacău. Individul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere din zona unde fusese aruncata geanta lui Ottley. Bărbatul a predat aparatură la Poliția din Bacău, iar realizatorul britanic a intrat, miercuri, în posesia acesteia declarând că întreg conținutul este intact. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.