Xi Jinping i-a felicitat pe "eroii" și "modelele de urmat" din poliție și servicii, care transformă din nou China într-un imens lagăr comunist


  • ACP
  • May 26, 2022 14:33
  • 1096
Xi Jinping i-a felicitat pe "eroii" și "modelele de urmat" din poliție și servicii, care transformă din nou China într-un imens lagăr comunist

În timp ce chinezii au de suportat o viață din ce în ce mai îngreunată de întoarcerea la un comunism din ce în ce mai apropiat de cel al anilor lui Mao, represiune dictată de președintele Xi Jinping, poliția și serviciul intern de informații primesc public felicitări de la cel mai înalt nivel pentru "munca" depusă în folosul Partidului Comunist Chinez (PCC). 

Una din "realizările" poliției politice chineze a fost punerea în practică a dictaturii cibernetice, care a făcut posibil sistemul creditului social, ce impune chinezilor să aibă drepturi în funcție de fidelitatea față de valorile comunismului chinez. O altă "realizare" cunoscută a politiei și serviciilor de securitate și informații este reprezentată genocidul împotriva populației uigure, iar cea mai recentă este impunerea închiderii chinezilor în case pentru o lună de zile, cu scopul declarat al eradicării pandemiei de COVID-19, în lunile martie și aprilie. Genul acesta de înfăptuiri au fost răsplătite miercuri de președintele chinez Xi Jinping, la o întâlnire cu conducerea poliției și serviciilor de informații, unde a felicitat conducerea cadrelor, dar și polițiștii și ofițerii auxiliari de poliție din toată China, numiți de presa comunistă chineză "eroi" și "modele de urmat". Agenția de presa Xinghua menționează că la ședință au fost lăudate 982 de grupuri și 1485 de persoane din sistemul de securitate publică, pentru eforturile făcute în aplicarea ordinelor conducerii comuniste.

În cadrul ședinței festive, Guo Shengkun, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC și șeful Comisiei pentru Afaceri Politice și Juridice a Comitetului Central al PCC, a ținut un discurs în care a cerut departamentelor de securitate publică la nivel național "să pună în aplicare cu strictețe gândirea secretarului general al partidului, Xi Jinping, privind statul de drept și să îndeplinească cerințele de a fi loiale Partidului". Așadar asta e ordinea celor mai importante imperative pentru poliția și serviciul de securitate al Chinei – concepțiile secretarului general al partidului și loialitatea față de partid, exact ca în vremea lui Mao. Guo a mai spus și că "trebuie depuse eforturi solide pentru a se proteja de riscuri, a asigura securitatea și a menține ordinea", ceea ce ar rezuma felurile în care e numită represiunea la momentul actual de către comuniștii chinezi. (sursa: Xinghua)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.