George Simion și colegii de la AUR au fost goniți de la protestul sindicaliștilor din Învățământ


George Simion și colegii de la AUR au fost goniți de la protestul sindicaliștilor din Învățământ

Liderul AUR, George Simion, a venit într-un suflet, miercuri, în Piața Victoriei, alături de alţi doi colegi parlamentari, pentru a se alătura protestului sindicatelor din Învățământ în privința salarizării necorespunzătoare a cadrelor didactice. Potrivit epochtimes-romania.com, Simion a plecat însă, după doar două minute, cu coada între picioare, fără transmisiune LIVE pe Facebook, după ce liderii de sindicat i-au cerut să lase protestul în pace și să le nu politizeze acțiunea. Foto AICI

Liderul AUR a postat apoi pe pagina sa publică de Facebook doar o poză și un scurt comentariu legat de salariile mici din Învățământ. 

Aproape 1.000 de membri ai sindicatelor din Educație au protestat, miercuri, în fața Guvernului. Principalele nemulțumiri sunt legate de salarii, dar și de subfinanțarea sistemului de educație și de lipsa de personal.

Acțiunea a fost organizată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“.

Protestatarii spun că Guvernul încă nu a aplicat legea salarizării, la 2 ani de la termenul prevăzut legal, așa că, prin acțiunea lor au solicitat soluționarea problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic atât din învățământul preuniversitar cât și universitar.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.