Ghinea denunță „incredibila risipă” din ministerul condus de liberalul Boloș: „536 de posturi noi și dublarea numărului de demnitari” / „O decizie pur politică de a mulțumi patronii politici”


Ghinea denunță „incredibila risipă” din ministerul condus de liberalul Boloș: „536 de posturi noi și dublarea numărului de demnitari” / „O decizie pur politică de a mulțumi patronii politici”

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (USR), arată într-o postare pe pagina sa publică de Facebook că succesorul său, ministrul liberal Marcel Boloș, în loc să se ocupe de implementarea PNRR, „nu face decât să creeze sute de noi posturi în cadrul ministerului”, catalogând această situație drept „o decizie pur politică de a mulțumi patronii politici ai unui ministru slab”.

Redăm integral mai jos postarea lui Cristian Ghinea: 

„Primul succes al lui Boloș: 536 de posturi noi și dublare număr demnitari la MIPE. Incredibilă risipă!

După ce am construit întreg programul PNRR fără a se încărca suplimentar organigrama ministerului, iar planul României a fost negociat, depus și aprobat la timp de Comisia Europeană, noul ministru, care ar trebui să se ocupe de implementarea PNRR, se plânge de PNRR toată ziua și nu face decât să creeze sute de noi posturi în cadrul ministerului. 

Astfel, Marcel Boloș a băgat azi în ședința de guvern un HG de reorganizare unde se suplimentează numărul de posturi cu 536 de funcționari. 

La 1407 funcționari se adaugă încă 536 - asta ca să aveți o imagine despre dimensiunea creșterii. 

În 2020, am auditat toate structurile MIPE și am decis că reorganizarea trebuie să plece de la principiul că nu se adaugă niciun post în plus. MIPE are mult de muncă, dar soluția cea mai proastă e să adaugi posturi pentru o structură deja prost croită. Am decis să înființez direcția de gestionare a PNRR transferând posturi de la alte compartimente, nici măcar pentru asta nu am cerut posturi în plus. Marcel Boloș adaugă nu mai puțin de 536 de posturi în plus. 

Nu doar atât: adaugă 3 noi secretari de stat. E o decizie pur politică de a mulțumi patronii politici ai unui ministru slab. 

Și încă nu am terminat: se mai adaugă și 2 subsecretari de stat, poziții pe care MFE – MIPE nu le-a avut niciodată. 

Deci de la 5 secretari de stat, câți sunt acum, se va ajunge la 8 + 2 = 10 demnitari cu tot cu cabinet pentru fiecare. 

Și încă nu am terminat. Pe bune. Mai este.

Anul trecut, aveam un secretar general și doi secretari generali adjuncți (SGA). Am funcționat doar cu SG și un singur SGA pentru că am considerat că doi sunt suficienți. Ce face Boloș? La cele două posturi de SGA existente mai adaugă încă doi secretari generali adjuncți. Incredibilă risipă”.

Într-o postare ulterioară, Ghinea a venit cu o completare: 

„Guvernul în decembrie: am făcut toate jaloanele din PNRR. Noi, echipa monitorpnrr.eu: nu le-ați făcut pe toate, mai aveți aia și aia.

Guvernul în martie: am făcut toate jaloanele din PNRR și din tranșa asta.

Noi: ați făcut ceva, dar mai aveți aici și aici și pe unele le-ați făcut prost, trebuie să le refaceți.

Guvernul: am făcut tot, Ghinea politizează.

Acum, Boloș: muncim zi și noapte ca să facem jaloanele pentru prima cerere de plată (alea din decembrie).

Aloo, la ce munciți, mă? Parcă erau gata.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.