Agenta FSB Natașa Morari e vocea urii pe care Rusia o poartă civilizației tradiționale românești. Țiitoarea lui Slava Platon îi insultă nu doar pe basarabeni, ci pe toți românii. Concluziile istoricului George Damian


Agenta FSB Natașa Morari e vocea urii pe care Rusia o poartă civilizației tradiționale românești. Țiitoarea lui Slava Platon îi insultă nu doar pe basarabeni, ci pe toți românii. Concluziile istoricului George Damian

Zilele trecute, agenta FSB-istică Natalia Morari a îndemnat trupele rusești să invadeze R.Moldova, debitând că moldovenii ar fi atât de lași încât ar avea o așa-zisă ”tradiție” de a le oferi ”cuceritorilor” propriile locuințe și orice altceva, doar pentru a nu fi nevoiți să opună o minimă împotrivire – detalii AICI.   

Delirul Natașei Morari reprezintă o sumă de injurii mizerabile împroșcate la adresa basarabenilor, care în ‘92 au luptat eroic, pe linia Nistrului, opunându-se cu numeroase sacrificii trupelor rusești invadatoare. Nu, Natașa, basarabenii nu au plecat capul în fața criminalilor muscali și nici nu le-au dăruit casele lor. Dimpotrivă: i-au primit cu gloanțe.

Istoricul și jurnalistul George Damian atrage atenția, pe Facebook, că nesimțirile în serie revărsate de Natașa arată disprețul absolut al Rusiei față de absolut orice ține de civilizația tradițională românească. Este vorba despre aceeași superioritate imperială față de așa-ziși ”primitivi” pe care o identificăm și la Pușkin, care deși numai alb nu era, el fiind de origine etiopiană, a găsit de cuviință să-i catalogheze pe basarabeni drept ”țigani”. De altfel, elucubrațiile Natașei nu îi insultă numai pe basarabeni, ci pe toți românii, având în vedere amplul genocid săvârșit de Rusia și de năimiții ei pe ambele maluri ale Prutului.  

Vă prezentăm comentariile lui George Damian: 

”Închipuirile antropologice ale Nataliei Morari trădează disprețul fundamental al celor educați la și de Moscova față de civilizația tradițională românească. De la Pușkin la Baghirov găsim aceeași superioritate imperială față de primitivii care au nevoie să fie educați. 

Mirarea este față de cei care stau de ani de zile atârnați de poala Natașei, că Natașa ne disprețuiește de când se știe, nu de săptămâna trecută”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.