8 milioane de români plecați peste hotare. O țară întreagă cu trolerul la călcâie


8 milioane de români plecați peste hotare. O țară întreagă cu trolerul la călcâie

Aud că cifra oficială a rumânilor fugiți de pe moșie este de 8 milioane. Să sparie gândul! E ca și cum s-ar goli Ungaria sau Bulgaria de oameni. Sau Croația, Slovacia, Cehia, Serbia, Grecia. O țară întreagă cu trolerul la călcâie, cu sacoșa de rafie în spate. Mulți și-au scuturat și praful de pe ciubote când au plecat. Au luat cu ei doar înjurăturile strămoșești, folositoare când te lovește necazul.

E superbă seninătatea ciocoimii. Relaxați, cu rânjete parșive de fanarioți fanați. Ăștia 8 milioane de fugiți erau ăia de făceau probleme, oamenii cu inițiativă, buni de muncă – dar ciocoilor nu le trebuie oameni care să pună întrebări și să ceară socoteală. Ciocoimea are nevoie de iobagi, bugetari care să mișune ca niște hamsteri prin instituții, cel mult să chițăie după o alună suplimentară.

Ăștia 8 milioane de fugiți ar putea să ne spună de ce au plecat și am avea rețeta să reparăm țara. Dar nu vrem asta, bine că v-ați dus! Cale bătută și să trimiteți bani acasă. Încă 15-20-30 de ani, până vă mor părinții și bunicii și nu vor mai fi motive să faceți asta. Apoi să vă chinuiți să vă înțelegeți cu nepoții care vorbesc cu voi în limba țării pe unde ați ajuns. 

Nu vă mai gândiți la noi, o să colonizăm țara cu cine vrea și cine nu vrea, nu vom avea puterea să atârnăm ciocoii de felinare, ne-am ofilit și noi. Visul nostru e să ne trimitem copiii după voi, asta e ultima noastră zvâcnire.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.