VIDEO. George Simion, balamuc, zbierete nefirești în curte la Digi 24 și dispreț maxim pentru lege și proprietate privată. Liderul AUR își trădează încă o data gândirea neo-comunistă


VIDEO. George Simion, balamuc, zbierete nefirești în curte la Digi 24 și dispreț maxim pentru lege și proprietate privată. Liderul AUR își trădează încă o data gândirea neo-comunistă

Deputatul George Simion, care spunea recent că ar fi bine să ne întoarcem în anii 1980, când odioasa dictatură ceaușistă era la apogeul strivirii poporului român (detalii AICI), demonstează, din nou, că mentalitatea sa este perfect compatibilă cu doctrina Partidului Comunist: proprietatea privată, sfântă în democrație, nu există în statul imaginat de liderul AUR. Ba mai mult, un demnitar, folosindu-se de poziția sa oficială și de notorietate, ți-o poate încălca oricând are chef. Paznicii acesteia, în cazul în care îndrăznesc să blocheze accesul alesului poporului, sunt apelați cu „bă”, „nesimțitule!”, iar apoi sunt pedepsiți prin expunere și linșaj public (detalii pe pagina de Facebook a lui Simion).

Deputatul Simion nu doar că nu regretă nerespectarea legii în cazul pătrunderii pe spațiul privat al Digi24 (curtea care înconjoară clădirea din care emite postul de televiziune) și tulburarea liniștii publice, cearta cu paznici, zbieretele și jignirile adresate acestora, ba chiar revine cu explicații ample, pe pagina sa publică de Facebook, victimizându-se și blamându-i pe angajații de la pază, mințind în privința acestora și expunându-i unui public shaming revoltător, deși aceștia l-au înfruntat ferm, dar politicos, deloc intimidați de atitudinea războinică a politicianului care transmitea descinderea intempestivă, la Digi24, într-un Live pe Facebook, cu audiență numeroasă. Cele mai multe dintre reacțiile susținătorilor lui Simion la adresa paznicilor, pe care politicianul alege să nu le elimine de la postările sale, sunt suburbane, deosebit de jignitoare, unele chiar rasiste.


 

Jurnalista independentă Carmen Dumitrescu (Investigatoria) a surprins foarte bine într-un comentariu pe Facebook situația creată de Simion în curtea sediului Digi24 și implicațiile acesteia: 

Pentru că nu-l mai bagă nimeni în seamă, Simion de la partidul ăla cu nume de metal prețios a zis că mai face un pic de vâlvă dacă se dă în spectacol, încercând să intre cu forța pe proprietatea privată a unei televiziuni. Mai exact, Digi. Ce mod mai bun de a te vedea la televizor decât să faci circ în curtea unei televiziuni?

Problema mare, însă, dincolo de disperarea justificată a partidului respectiv că scade rău în sondaje, e alta.

Simion e parlamentar. Un parlamentar este nu doar reprezentantul intereselor unui segment de populație, ci și un garant al respectării regulilor sociale în statul de drept. Un model, ca să zic așa. Că, dacă nu suporți regulile democrației și statului de drept, nu te duci să fii ales în mod democratic și drept. Iei puterea altfel. Dar, odată ce ai ales să fii desemnat astfel în funcție, tu nu te poți comporta ca un infractor. Nu poți urla la un angajat al unei televiziuni că îți interzice accesul pe o proprietate privată și nu poți forța intrarea într-o incintă privată ca un delincvent de drept comun. Pentru că, în primul rând, dai un semnal celor care, din diverse motive, te cred. Și anume că e ok să intri unde vrei tu și când vrei tu, chiar dacă, în mod normal, accesul nu e acordat.

Mi se pare foarte grav că un parlamentar român se poate comporta așa, fără ca asta să atragă niște sancțiuni. Și mi se pare foarte trist că ne-am desensibilizat atât de tare, încât toate scenele acestor așa ziși oameni politici sunt analizate numai cu amuzament. Deși nu e absolut nimic amuzant în ce se întâmplă la nivelul democrației românești de azi.”

Și jurnalistul Gabriel Bejan de la Hotnews a comentat scandalul produs de liderul AUR, evidențiind modul de adresare mitocănesc și superior al acestuia față de niște oameni care își făceau doar meseria: „George Simion, apărătorul oamenilor simpli din România (lol), se duce să facă scandal în sediul Digi24, dar nu e lăsat de paznicii de la ușă. Unul din paznici îi spune politicos dar ferm: „Nu aveți voie să intrați”. Iar Simion, după cum ziceam- apărătorul oamenilor simpli din România- îi urlă nervos: „Bă, cine ești tu?”. Acest „Bă, cine ești tu?”, urlat ca din gură de jivină rănită (în orgoliu), unui om care nu-și făcea decât meseria, mi-a arătat că nici un rol nu poate fi jucat la nesfârșit și că până la urmă ticăloșia și urâțenia sufletului îți vor ieși pe gură, necontrolate, chiar când ești în live. Hai, Simion, arată-te cum ești în realitate, noi oricum știm, dar poate au nevoie să te vadă și sărăcuții cu duhul care-ți dau like pe Facebook.

George Simion (text publicat pe Facbook, după scandalul din curtea Digi): „Am avut parte aseară de o experiență neplăcută, dar plină de semnificații. După atâta amar de vreme, am reușit să înțeleg politica – da, politica – editorială a unuia dintre cele mai monocolore și arogante posturi TV din România. 

Pe scurt, mi s-a semnalat că ministrul Energiei face declarații jignitoare la adresa mea și a Alianței pentru Unirea Românilor în cadrul emisiunii Jurnal de Seară, care se difuza în direct la acea oră. Am considerat de datoria mea să iau atitudine și să dau o replică – nesolicitată de realizatorul emisiunii Cosmin Prelipceanu. Am mers la sediul televiziunii, unde voiam să discut cu un responsabil editorial, căruia să îi cer să respecte Legea Audiovizualului și Codul Deontologic asumat de post și publicat chiar pe pagina de internet a televiziunii. 

Într-o lipsă totală de respect pentru poziția mea publică, statutul de deputat și de lider al unui grup politic și de președinte de partid, am fost oprit de un agent de pază chiar la intrarea în curtea instituției și am fost somat să părăsesc perimetrul. În urma protestelor mele, cei doi paznici din curtea instituției au devenit agresivi și au folosit un mod de adresare complet necorespunzător și jignitor. Incidentul s-a încheiat abia după venirea poliției, dar fără ca un reprezentant al televiziunii sau al companiei Digi să răspundă solicitării mele de a purta un dialog. 

Dincolo de latura jenantă și complet neprofesionistă a modului cum a decurs acest “dialog”, am plecat de la sediul Digi24 cu un gust amar și cu gândul la cele două grupuri captive: angajații televiziunii și telespectatorii fideli. Dacă cei din primul grup trăiesc într-o instituție hiper-securizată, în care agenți de pază intransigenți și colerici blochează orice discuție în lipsa unui acord expres al conducerii, cei care se numără printre telespectatorii fideli ai postului Tv sunt privați de o față a realității pe care bodyguarzii editoriali o țin departe de ochii românilor. 

Dezamăgit că nu am putut vorbi cu niciun șef de la Digi, am avut la plecare o revelație: ba da! Mă înșelasem! Am petrecut un sfert de oră în compania șefului editorial al televiziunii, doar că eu aveam în minte un model învechit, tradiționalist, în care acesta ar fi trebuit să fie un om de condei, un om al dialogului. La Digi, așa cum aș fi putut intui mai demult, acesta nu putea fi decât bodyguardul cu care m-am întâlnit în parcare.”

CITEȘTE ȘI: VIDEO Cerșind atenție din partea presei, instigatorul Simion a dat buzna peste jurnaliști la sediile televiziunilor, supărat că nu îi este preluat un comunicat

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.