VIDEO. George Simion, la un pas să se încaiere din nou cu ministrul Virgil Popescu în Parlament, la dezbaterea Legii offshore. „E un hoț” / Dan Tănasă a sărit și el să apere „gazele” din Marea Neagră, jignindu-l repetat pe reprezentantul federației patronale


VIDEO. George Simion, la un pas să se încaiere din nou cu ministrul Virgil Popescu în Parlament, la dezbaterea Legii offshore. „E un hoț” / Dan Tănasă a sărit și el să apere „gazele” din Marea Neagră, jignindu-l repetat pe reprezentantul federației patronale

Deputatul George Simion, președintele AUR, și alți colegi de partid au făcut scandal, marţi, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde aveau loc dezbaterile pe Legea offshore. Politicienii de la AUR le-au strigat reprezentanţilor Federaţiei patronale din petrol şi gaze să iasă din sală, acuzându-l pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe care Simion l-a mai agresat în urmă cu câteva luni, că „este hoţ şi că vinde gazele din Marea Neagră austriecilor”.

„Ministrul Energiei - reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoţul ăsta, nevastă-sa are opt benzinării de la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa voastră. E un hoţ. Hoţul, OMV”, a strigat George Simion către ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul şedinţei. VIDEO mai jos.

„Gazprom, te rog frumos!”, i-a strigat cineva din sală liderului AUR, potrivit siteului news.ro.

La rândul lui, deputatul Dan Tănasă, un alt politician de la AUR renumit pentru agresvitatea sa și cuvintele triviale folosite prin Parlament, l-a luat la rost pe Cătălin Niţă, director executiv al Federaţiei Patronale  de petrol şi gaze: „Dispari din faţa mea! Explică pe ce bursă se vor tranzacţiona, pe Bursa de la Viena sau pe Bursa de la Bucureşti. Explică-le oamenilor! Tu eşti reprezentantul patronatelor”.

Tănasă nu a făcut nici de această dată economie de cuvinte urâte: „Eu sunt ales de poporul român, tu eşti în plus în clădirea asta, papagalule. Eu sunt deputat, m-a ales poporul român. Pe tine cine te-a ales?”. Acestuia i s-a alăturat George Simion, care i-a cerut reprezentantului patronatelor să iasă din sală. ”Ieşiţi afară!. Tu, de la OMV, ieşi afară!”.

Incidentul a fost relatat și comentat pe Facebook AUR de Denisa Neagu, deputată USR; care a scris că „AUR a făcut circ la dezbaterea legii offshore. George Simion și Dan Tanasă au avut mai multe intervenții neavenite, cel din urmă l-a agresat verbal pe reprezentantul Federaţiei Patronală Petrol și Gaze prezent la ședință. Circ total inutil la dezbaterea uneia din cele mai importante legi post-decembriste. 

De această lege depinde exploatarea resurselor de gaz din Marea Neagră și viitoarea securitatea energetică a României. Este una dintre cele mai importante inițiative legislative ale României. Inițial legea a fost blocată de chiar de PSD. Același partid, ajutat de PNL și UDMR, vrea acum să treacă o nouă lege offshore, o lege care are foarte multe probleme”.

 


 

Legea offshore ar trebui să intre, în această săptămână, la vot final în Camera Deputaţilor, potrivit declaraţiilor liderilor coaliţiei de guvernare.

În Senat, prima Cameră sesizată, în favoarea proiectului au votat toate partidele, mai puţin AUR, care spune că exploatarea gazelor naturale să se facă exclusiv de către companii româneşti. Formaţiunea afirmat, recent, într-un comunicat, că legea este „antinaţională”.

În Camera Deputaţilor, USR spune că va susţine în continuare un amendament respins de Senat, care prevede că profitul din exloatarea gazelor din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. Detalii AICI despre propunerea USR.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, preciza, pe Facebook, după votul din Senat pe legea offshore, că prin această lege vom asigura independenţa şi securitatea energetică a României.

Directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete, preciza într-o ediție recentă a  emisiunii Talk News de la Profit News TV că dacă legea offshore ar fi fost am fi adoptată prin 2013 când au început discuţiile asupra ei, pe planul iniţial al Petrom şi Exonn, în martie 2022 ar fi trebui să înceapă primele livrări masive de gaze, iar astăzi, cu acest război, România ar fi fost absolut independentă de Rusia şi ar fi putut să exporte gaz.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.