PSD finanțează agenții Rusiei din R.Moldova. PSD Buzău îl îndoapă pe primarul rusofil al Chișinăului, Ivan Ceban, cu sume considerabile. Individul e consiliat de FSB și GRU


PSD finanțează agenții Rusiei din R.Moldova. PSD Buzău îl îndoapă pe primarul rusofil al Chișinăului, Ivan Ceban, cu sume considerabile. Individul e consiliat de FSB și GRU

În timp ce Rusia săvârșește genocid în Ucraina vecină, încercând să atragă R.Moldova în războiul de lângă, PSD pompează sume consistente de bani (publici!) în buzunarele unui important pion al Moscovei din R.Moldova – socialistul rusofil Ivan Ceban, actual primar al Chișinăului și vechi românofob consiliat de FSB/GRU, așa cum o dovedesc fotografiile din timpul trecutelor campanii electorale, când s-a afișat pe balcoane și aiurea cu ”experții electorali” trimiși de Kremlin pentru a ajuta PSRM. 

Avertizăm că orice ajutor oferit lui Ceban îl propulsează pe acesta în lupta electorală (ce va să vină curând) cu pro-europenii și unioniștii. Aceste finanțări scandaloase îl legitimează pe Ceban, de ce face PSD asta? Mai cu seamă că anumite zone ale presei au atras atenția în repetate rânduri că Rusia l-a trimis pe Ivan Ceban la produs în România, acesta fiind protagonistul unei ample și perfide campanii de recosmetizare – până acum câțiva ani, Ceban era notoriu pentru cele mai infecte gesturi și declarații românofobe, faptul că acum pozează direct interesat în iubitor de români și de România e doar o capcană rusească. Politicienii români care îl promovează și îl finanțează ar trebui cel puțin să răspundă unor întrebări din partea autorităților, gesturile lor contravenind flagrant atât intereselor României cât și intereselor românilor dintre Prut și Nistru.

Amintim că primarul Ivan Ceban împreună cu Igor Dodon sunt principalele slugi ale Rusiei care au insultat incalificabil România, dând directiva ca ajutoarele consistente și necondiționate trimise de la București pentru R.Moldova, în contextul pandemiei Covid, să fie primite în mod batjocoritor sub un pod întunecat dintr-o periferie sordidă a Chișinăului.   

Consultantul politic Cristian Hrițuc comentează, pe Facebook, sinistrele legături pe care PSD se încăpățânează să le întrețină cu agenții Moscovei trimiși la produs și la prostit în România de pe ambele maluri ale Prutului: 

”PSD-ul tot spre Moscova trage.Reflexele se schimbă greu, mai ales când vorbim de baronii locali, precum șeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Județean Buzău a adoptat în ședința de joi două hotărâri prin care direcționează 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău.

Neagu a fost cel care i-a facilitat lui Ceban întâlnirea cu Ciolacu. Bietul Ciolacu care habar nu are de ce e în Republica Moldova n-a mai pus poze pe fb de la întâlnirea cu Ceban, speriat și tras de mânecă, probabil, de unii și de alții. 

Dacă liberalii și usr-iștii au înțeles cine e Ceban și nu îi mai oferă sprijin, psd-iștii o joacă așa cum știu ei, din când în când și cu Estul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.