Rusia minte că ar exista un ”pericol” al aderării R.Moldova la NATO pentru a-și ”justifica” o extindere a acțiunilor între Nistru și Prut. Avertismentul diplomatului Iurie Reniță


Rusia minte că ar exista un ”pericol” al aderării R.Moldova la NATO pentru a-și ”justifica” o extindere a acțiunilor între Nistru și Prut. Avertismentul diplomatului Iurie Reniță

Vechi FSB-ist travestit în ”diplomat”, Lavrov minte cum respiră. Minciuna că ar exista un așa-zis ”pericol iminent” al ”aderării” R.Moldova la NATO a fost împroșcată tocmai pentru ca Rusia agresoare să-și poată ”justifica” extinderea acțiunilor și în R.Moldova. 

Fost deputat și ex-ambasador al Basarabiei la București, diplomatul Iurie Reniță traduce pe înțelesul tuturor, pe Facebook, minciunile debitate de Lavrov, transmițându-i că mai bine s-ar pregăti pentru Tribunalul de la Haga, unde va fi acuzat de săvârșirea de crime împotriva umanității, împreună cu Putin și cu ceilalți criminali în masă de la Kremlin. 

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Iurie Reniță: 

”Ura patologică și incurabilă față de tot ce nu-i rusesc (russkii mir/lumea rusească) trădează fața adevărată a acestui ‹diplomat› și a țării pe care o reprezintă. ‹Grija frățească› pe care Lavrov o manifestă constant față de Republica Moldova denotă că cei de la Kremlin nicidecum nu-și pot imagina că noi am putea avea o altă perspectivă (europeană) decât cea în ‹fericitul› CSI. Găselnița inventată cu pericolul iminent al aderararii noastre la NATO (fapt ce nu se va întâmpla niciodată în actuala formulă statală!) ar fi, mai degrabă, o parte componentă a ‹operațiunii militare speciale› ruse împotriva Ucrainei. Disperarea și eșecurile militare rusești pe câmpul de luptă din Ucraina plasează în prim plan acest ‹pericol› de aderare la Alianța Nord-Atlantică pentru a-și extinde și justifica acțiunile în Republica Moldova. 

I-am sugera lui Lavrov să nu fie chiar atât de îngrijorat de ‹târâtul› Republicii Moldova în NATO (extras din recentul interviu pentru postul TV Al Arabiya), ci de implicarea sângeroasă a Rusiei în războaiele din ‘92 de la Nistru, din Cecenia, Georgia, Siria și acum din Ucraina. Să fie îngrijorat, în primul rând, de crimele pe care invadatorii ruși le comit (cu o cruzime de barbari) față de cetățenii simpli, față de copiii și femeile din Ucraiana. De aceste lucruri ar trebui să fie ingrijorat ‹diplomatul› rus Lavrov și nu de ‹târâtul› moldovenilor în NATO. Atât Lavrov cât și ceilalți conducători de la Kremlin ar trebui, de asemenea, să fie îngrijorați de soarta lor după terminarea războiului și tragerea la răspundere penală pentru crimele comise în Ucraina. Tribunalul de la Haga are suficiente probe pentru a-i vedea pe banca acuzaților.

Dincolo de ‹îngrijorările› lui Lavrov, a admiratorilor și discipolilor săi de la Moscova și Chișinău, războiul Rusiei împotriva Ucrainei a generat 2 lucruri incontestabile, ce vor conduce la victoria Ucrainei:

– consolidarea incredibilă a Ucrainei ca stat național (fapt pus în permanență la îndoială de Rusia);

– consolidarea incontestabilă a unității statelor membre ale NATO și UE, a întregii comunități internaționale împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

P.S.: Oricât de îngrijorat ar fi tov. Lavrov și șefii lui de la Kremlin, agresorul nu are nicio șansă să învingă!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.