Antony Blinken: Nu există semnale conform cărora Rusia este serioasă în discuțiile purtate cu Ucraina!


Antony Blinken: Nu există semnale conform cărora Rusia este serioasă în discuțiile purtate cu Ucraina!

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat marți, 29 martie, că nu au existat semnale conform cărora discuțiile dintre Ucraina și Rusia "avansează într-un mod efectiv", întrucât SUA nu au văzut "semne de seriozitate reală" din partea Rusiei.

"Există ceea ce spune Rusia și este ceea ce face Rusia. Ne concentrăm pe a doua chestiune", a declarat Blinken.

Blinken a avertizat că Rusia, spunând că va reduce ostilitățile din jurul Kievului, ar putea căuta de fapt "un mijloc prin care încearcă din nou să devieze și să înșele oamenii, pentru ca aceștia să creadă că de fapt Kremlinul nu face ceea ce face".

"Dacă ei cred cumva că poate reuși un efort de a subjuga 'doar', între ghilimele, partea de est a Ucrainei și partea de sud a Ucrainei, atunci se păcălesc profund încă o dată", a completat Blinken.

De asemenea, Blinken a solicitat Rusiei "să pună capăt agresiunii acum, să-și retragă forțele și, desigur, să se angajeze în discuții". (sursa: AICI)

În urma discuțiilor de pace pe care delegațiile ruse și ucrainene le-au avut marți la Istanbul, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a decis să "reducă drastic ostilitățile" în zonele Kiev și Chernihiv, însă șeful serviciilor secrete militare ucrainene, Kyrylo Budanov, atrăgea atenția pe 27 martie că dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, are acum în vedere un "scenariu coreean" în ceea ce privește Ucraina. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.