”I-am f***t!” Marina ucraineană a distrus cu un tir de rachete nava rusă care a atacat Insula Șerpilor!


”I-am f***t!” Marina ucraineană a distrus cu un tir de rachete nava rusă care a atacat Insula Șerpilor!

”Vasily Bykov”, nava rusă de război care a bombardat Insula Șerpilor din Marea Neagră în prima zi a războiului din Ucraina a fost distrusă, potrivit The Times. Raportul citează surse militare ale Kievului, care spun că Marina ucraineană a scufundat nava de război ”Vasily Bykov” în urma unui tir de rachete.

Nava militară rusă le ceruse polițiștilor de frontieră ucraineni de pe Insula Șerpilor să se predea pe 24 februarie, dar a primit de la aceștia celebrul răspuns tradus în mod ”elegant” – ”navă de război rusească, du-te dracu (să te f*t)”. ”Vasily Bykov” a bombardat insula ca răspuns, iar soldații au fost uciși, potrivit oficialilor, chiar dacă propaganda Kremlinului a încercat mai târziu să acrediteze ideea că polițiștii ucraineni de frontieră este posibil să fi supraviețuit și să fi fost capturați.

Astăzi, The Times a citat ofițeri din marina ucraineană pentru a anunța oficial că nava de război rusă a fost lovită în timpul unui tir de rachete la primele ore ale zilei de luni.

Ulterior, un videoclip distribuit pe platforme de socializare precum Twitter, YouTube și Facebook, arată schimbul de rachete atunci când nava rusă a fost vizată. Se crede că videoclipul a fost lansat de marina ucraineană.



Raportul Times oferă și detalii despre conversația care are loc în videoclip. Înregistrarea conține vocile a doi bărbați care vorbesc despre țintă. 

„I-am f***t”, spune unul dintre bărbați în videoclip. Cel de-al doilea invocă cuvintele soldatului ucrainean din momentul în care insula a fost atacată, spunând: „Navă de război rusească, să te f*t”.

Marina ucraineană a anunțat ulterior pe Facebook că „inamicul s-a retras din nou”.

”Vasily Bykov” este un vas de patrulare al marinei ruse, care a fost pusă în funcțiune în 2018. Nava de patrulare de tip Project 22160 are o autonomie de 6.000 de mile și o viteză maximă de 35 mph. Are în dotare două mitraliere și două lansatoare de grenade.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.