O invazie a Ucrainei va însemna SFÂRȘITUL lui Putin și a camarilei sale neosovietice de la Kremlin. Complexul Smerdeakov. Concluziile scriitorului Cristian Bădiliță


O invazie a Ucrainei va însemna SFÂRȘITUL lui Putin și a camarilei sale neosovietice de la Kremlin. Complexul Smerdeakov. Concluziile scriitorului Cristian Bădiliță

Scriitorul, traducătorul și teologul Cristian Bădiliță susține, pe Facebook, că o eventuală invazie rusească a Ucrainei ar însemna sfârșitul lui Putin și al camarilei sale neosovietice de la Kremlin. Unul dintre motive este ceea ce am putea numi ”complexul Smeardeakov”, expus odinioară de Dostoievski în ”Frații Karamazov”:

”Un eventual război cu Ucraina va fi sfârșitul lui Putin și al camarilei neosovietice de la Moscova. Dar Putin nu va face pasul, sau, dacă îl va face, se va retrage la a doua somație. El aparține speciei Smerdeakov, a complexaților cronici, a lașilor care ucid pe ascuns. 

Occidentul are nevoie de un al doilea Cato. Am obosit de prezența Ospiciului în coastă. Apropo, nicio Petiție a vitejilor din Fundu Curții, a parpangelului humanitar?”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.