Lupta lui Iohannis cu schimbările climatice, un previzibil fiasco. Economist: EGreta de la Cotroceni nu va avea curajul să certe China!


Lupta lui Iohannis cu schimbările climatice, un previzibil fiasco. Economist: EGreta de la Cotroceni nu va avea curajul să certe China!

Economistul Cristian Păun consideră că grupul de lucru înființat de președintele Klaus Iohannis ce are ca obiect de activitate combaterea schimbărilor climatice este unul realmente inutil, care, cel mai probabil, nu va avea curajul să confrunte, de pildă, China comunistă, țară campioană la capitolul poluare. 

"Pătrunsă de importanța momentului, EGreta de la Cotroceni anunță înființarea unei comisii (inutilă) pentru a investiga de ce nu mai ninge la munte și de ce pârtiile nu au zăpadă de la jumătate în jos, toată iarna. Schimbările climatice încurcă pasiunea pentru cristiane ale egretei autohtone. Îl înțeleg perfect, e chiar nasol să cari schiurile pe umeri la vale, jumătate de pârtie, să iei iar telegondola spre deal. Când prinzi și tu viteză, flutură vântul în plete și simți din plin libertatea… dai de noroi! Dacă îți mai intră și ploaia în ochi, e chiar ca naiba.

Trebuie mimat ceva pe subiect, urgent! Abia aștept propunerile acestei comisii (repet, inutilă), mai ales că poluarea cea mai mare vine din China. Cum va chema comisia asta pe ambasadorul Chinei să îl certe… Dar nu vor avea curaj să facă asta. Parcă văd însă că tot noi vom suferi. Cel mai probabil, va fi interzisă șaorma de vită cu de toate de la Dristor, garnița de oaie și vișli de capră. Vor crește subvențiile la producția și consumul de melci și lăcuste de Egipt.

Și dă-i, și luptă! Și dă-i, și luptă! Meșter Cârmaciul, mândră corabia…", a precizat Cristian Păun pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.