VIDEO. Deputatul PNL Cristian Băcanu afirmă că „avocata mafiei” Laura Vicol ar fi ajuns la șefia Comisiei Juridice în urma unei înțelegeri între USR și PSD. „A fost un joc cinic, a fost un protocol între USR şi PSD” / „S-a făcut un schimb între două comisii”


VIDEO. Deputatul PNL Cristian Băcanu afirmă că „avocata mafiei” Laura Vicol ar fi ajuns la șefia Comisiei Juridice în urma unei înțelegeri între USR și PSD. „A fost un joc cinic, a fost un protocol între USR şi PSD” / „S-a făcut un schimb între două comisii”

Deputatul liberal Cristian Băcanu a comentat, pentru o dezbatere găzduită de profit.ro, numirea controversatei pesediste Laura Vicol la şefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților, precizând că situația care a revoltat opinia publică s-ar fi întâmplat în urma unui „protocol între USR și PSD”. 

„A fost un joc cinic, a fost un protocol între USR şi PSD. S-a făcut un schimb între două comisii”, a spus Băcanu, precizând că în urma respectivei înţelgeri, cei de la USR au primit şefia comisiei de Transporturi, unde preşedinte a devenit Cătălin Drulă, şi şefia comisiei pentru mediul de afaceri, nou înfiinţată (comisia pentru antreprenoriat şi turism, nr.) unde preşedinte a devenit domnul Claudiu Năsui, iar PSD a primit Comisia juridică şi Comisia de muncă, scrie news.ro.

„Noi nu am avut nimic de-a face cu discuția asta. Nu se votează în comisie, se ia act de schimbarea președintelui. Grupul care deţine preşedinţia comisiei votează un nou preşedinte pentru comisia juridică, iar comisia juridică ia act, cert este că nu s-a votat de către parlamentarii PNL. Eu în ziua respectivă am lipsit. Nu s-a votat de către parlamentarii PNL, e un fake-news ăsta. Doar s-a luat act de schimbarea de la vârful comisiei”, a precizat Băcanu. VIDEO AICI.

La momentul alegerii Laurei Vicol la șefia Comisiei Juridice mai mulți parlamentari USR s-au declarat public revoltați de această situație. Printre aceștia și Silviu Dehelean, membru al comisiei, care preciza că Vicol „a primit răsplata pentru că a fost avocata unei mafii care a capturat statul român". 

„Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica, fostă procuroare DIICOT inculpată pentru corupție, a clanului Cămătarilor cu conexiuni în zona PSD, a lui Daniel Dragomir, SRI-istul care a angajat firmă israeliană de securitate pentru a o urmări și intimida pe Laura Codruța Kovesi, prietena Elenei Bădescu și a Olguței Vasilescu. 

Ea a fost votată azi de PSD, PNL și UDMR ca președintă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, cea care ar trebui să repare legile justiției multilate deja de Liviu Dragnea. Sunt curios cum se simt colegii mei de comisie juridică de la PNL Cristian Bacanu, Cupsa Ioan, Michael Gudu, Gabriel Andronache si ceilalți, pentru ca au susținut acest nou presedinte al Comisiei juridice. 

Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politică și criminalitate este cea care va face legi pentru justiție în România. Pentru cine credeți că argumenta din noua poziție? Mulțumim Iohannis, mulțumim PNL", a scris Dehelean pe Facebook. 

Laura Vicol a fost avocata mai multor interlopi, dar și a fostei șefe DIICOT, Alina Bica. Vicol este și o apropiată a Elenei Udrea și Elenei Băsescu. Un alt fost apropiat al Laurei Vicol este Leo de la Strehaia, condamnat definitiv în acest an pentru evaziune fiscală. 

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofițer SRI, Daniel Dragomir, cunoscut susținător al modificării legilor Justiției pe vremea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, și implicat și în dosarul Black Cube, privind hărţuirea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Daniel Dragomir, nașul lui Ciorbă, acționar la Nordis Management, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupți. În prezent, Dragomir se află în Italia, unde s-a predat autorităților, încercând în instanță să evite extrădarea în România.  

Vicol a mai candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formațiune politică fondată de Sebastian Ghiță și cu un puternic mesaj anti-european și suveranist. 

Soțul deptutatei, Vladimir Ciorbă, este anchetat pentru grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europene și evaziune fiscală. Ciorbă a fost chiar arestat pentru o scurtă perioadă în 2015, în cadrul unei investigații a DNA Ploiești, alături de Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta. Dosarul este în prezent în lucru la DNA.

CITEȘTE ȘI: „Nu lăsați interlopii să facă legile în România!” Declic strânge semnături pentru o petiție împotriva Laurei Vicol, avocata crimei organizate. Semnatarii cer îndepărtarea acesteia de la șefia Comisiei Juridice

Finul Olguței Vasilescu dezvăluie cum a impus-o Marcel Ciolacu pe controversata Laura Vicol pe listele de la Dolj. Recent, președintele PSD mințea că nu o cunoaște pe avocata care organiza proteste anti-Kovesi alături de acoliții lui Liviu Dragnea

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.