Scriitorul Cristian Bădiliță, despre guvernarea PSD-PNL: ”Partidul-crimă s-a încumetrit cu partidul-curvă”. Încă un analfabet va fi premierul României. Termenul ”democrație” devine rebut lingvistic


Scriitorul Cristian Bădiliță, despre guvernarea PSD-PNL: ”Partidul-crimă s-a încumetrit cu partidul-curvă”. Încă un analfabet va fi premierul României. Termenul ”democrație” devine rebut lingvistic

”Partidul crimă s-a încumetrit cu partidul-curvă”, punctează scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță, pe Facebook, adevărul incontestabil din spatele refacerii USL, sub un nou premier analfabet, de data asta cu epoleți, care însă e la fel de priceput cu limba română ca Florin Cîțu sau Viorica Dăncilă. 

”Partidul-crimă s-a încumetrit cu partidul-curvă pentru liniștea poporului-aurolac. O exilată celebră îmi spunea, acum 20 de ani: „Domnule Bădiliță, l-am învins pe Ceaușescu, am fost învinsă de poporul lui Ceaușescu”. Cînd vezi cît de jos ajung un popor și o clasă politică în regim de libertate renegarea devine imperativ moral. Dezgust aveam ptr iliescu și basescu. Pentru cel de acum și pentru acoliții său nu am nici măcar dezgust. (...)

Încă un analfabet oarecare a fost "numit" premier al României. Aberația devine regulă. Cînd termenul "democrație" stă scris pe fruntea unor ciucă, dăncilă, cîțu, grindeanu etc. atunci el devine rebut lingvistic. E pur și simplu indecent să folosești același termen pentru Pericles, Brătianu, Maniu și... ciucă sau dăncilă”, scrie Cristian Bădiliță.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.