Fericire și felicitări în tabăra PSD, doliu la PNL. Marcel Ciolacu, elogiat de Olguța Vasilescu pentru felul în care a smuls de la PNL toate ministerele „bănoase”


Fericire și felicitări în tabăra PSD, doliu la PNL. Marcel Ciolacu, elogiat de Olguța Vasilescu pentru felul în care a smuls de la PNL toate ministerele „bănoase”

Lia Olguța Vasilescu, primar al Craiovei și fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, l-a felicitat, luni, pe șeful său pe linie de partid, Marcel Ciolacu, pentru rezultatele obținute în urma negocierilor cu PNL și UDMR. 

„Jos pălăria pentru modul în care ați negociat! Chiar jos pălăria! (...) Cum zicea cineva ieri: le-a luat Marcel și banii de pe piept”, ar fi spus Olguța Vasilescu, potrivit Antena3, în ședința PSD de luni (Consiliul Politic Naţional) în care s-a votat în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL și ca PNL să deţină funcţia de premier la prima rotaţie în cadrul Guvernului PSD-PNL-UDMR. 

În urma negocierilor cu PNL, PSD a obținut portofoliile cu bugete mari, cum ar fi Ministerul de Finanțe, Ministerul Transporturilor și Agriculturii. Și alți lideri social-democrați s-au declara mulțumiți și l-au lăudat pe Ciolacu pentru modul în care a negociat cu cei de la PNL. 

PODUL a relatat AICI despre negocierile purtat în week-end, discuții la care Marcel Ciolacu a putut fi auzit țipând de către jurnaliștii care se aflau dincolo de ușile închise.

În schimb, la PNL rezultatele negocierilor au aprins spiritele în partid, mai muli lideri criticându-l dur pe Florin Cîțu care a și lipsit, de altfel, la ultima rundă de discuții. Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu, și Raluca Turcan i-au cerut lui Cîțu demisia din funcția de președinte al PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.