Pericolul marxismului în America. Avertismentul lui Mark R. Levin


Pericolul marxismului în America. Avertismentul lui Mark R. Levin

Anul acesta a apărut în librăriile din Statele Unite cartea Marxismul în America, de Mark R. Levin, volum ce reprezintă un semnal de alarmă care ar trebui să deschidă ochii multor cititori. Statele Unite se îndreaptă spre socialism și popularția nu înțelege pericolul de care se apropie. Ca persoană care a trăit comunizarea României mă simt obligat moral să atrag atenția asupra alunecării spre neo-marxism. Dacă nu se iau măsuri acum, America de mâine va arăta ca Venezuela de azi. Perspectiva nu îi deranjează pe marxiști. În fostele țări comuniste din Europa de Est o infimă parte a populației trăia regește, o mică parte trăia confortabil și restul populației se zbătea în mizerie. În acei ani mulți oameni așteptau să-i salveze America. Pe cine vor aștepta americanii, dacă marxiștii ajung la putere la Washington?

Mark Levin, autorul cărții, e conștient de ce se întâmplă și de scopul urmărit de neo-marxiști. El a analizat cu rigurozitate evoluția politicii în ultimele decenii, a urmărit pas cu pas atitudinea și acțiunile noii stângi, ajungând la concluzii alarmante. Utilizând numeroase organizații aparent inocente și profitând de mijloace de informare în masă, controlate în mare parte de stânga, neo-marxiștii americani au ajuns să domine discursul public și să-și impună agenda. 

Pentru a-și atinge scopul, Levin susține că marxiștii urmăresc distrugerea totală a actualelor aranjamente sociale. În acest sens, ei exacerbează problemele cu care se confruntă Statele Unite, indiferent dacă acestea sunt reale sau imaginare. E vorba de relații inter-rasiale, de presupusa exploatare a clasei muncitoare, de abuzarea imigranților, deteriorarea medului înconjurator și altele. Scopul final este anihilarea societății tradiționale și rescrierea istoriei Americii. În cuvintele cunoscutului autor, “se urmărește distrugerea imperialismului american și realizarea unei societăți făra clase: lumea comunistă”. (P. 118) Daca se va reuși, susține Levin, Statele Unite se vor prăbuși complet – total social collaps.

În vederea atingerii obiectivelor vizate, neo-marxiștii americani au inventat expresii, slogane și teorii noi și bombardează mass-media cu ele pentru a le impune publicului și a le imprima în mentalul populatiei. Citez câteva din cele menționate: Green new Deal (Noul acord verde), Critical Race Theory (Teoria critică a raselor), Critical Gender Theory (Teoria critică a sexelor), Antifa, BLM și altele. În ce privește sexele, de exemplu, în opinia noii stângi marxiste, nu există sexe naturale, acestea au fost chipurile inventate de burghezie. 

Majoritatea teoriilor lansate de neo-marxiști par inofensive și urmăresc inducerea în eroare a populației neinformate și naive. Extrema stângă se ascunde sub asemenea denumiri ca liberali, progresiști, libertarieni, activiști ecologici, troțkiști și alte ”ambalaje”, în timp ce toți se pretind ”democrați”. Unele cercuri marxist-leniniste nu se mai ascund însă și afirmă clar că urmăresc “sfârșitul exploatării capitaliste și peluarea puterii de către popor” (Power to the people). În mod trist și alarmant, precizează Mark Levin, toți leftiștii activează sub umbrela complicită a Partidului Democrat, recent instalat la Casa Albă.

Adepții noii stângi susțin că marxismul reprezintă ideologia ”dreptății”, fiind singura capabilă să înfăptuiască o lume ideală. Ei afirmă că în trecut ideologia comunistă a fost prost aplicată, dar rămâne cea mai bună opțiune pentru omenire. Adevarul este că societatea capitalistă americană e departe de a fi perfectă, că are multe lacune și că a făcut și continuă să facă greșeli. De altfel, Winston Churchill afirma că societatea capitalistă reprezintă un sistem rău de guvernare, dar rămâne cel mai bun din câte au fost încercate în istoria lumii. De asemenea, omul însuși este o ființă imperfectă și nu poate atinge niciodată perfecțiunea în ceea ce face. În consecință, ideea realizării societății ideale, raiul pe pământ, este o imposibilitate. Tot ce putem face este să îmbunătățim ceea ce avem. Marxiștii resping însă ideea îmbunătățirii actualei societăți. Ei vor o revoluție radicală care să-i propulseze la putere și în acest sens au inventat curentul Cancel Culture.

Curentul cancel culture, susține Levin, tradus liber prin anularea sau anihilarea culturii, este nenatural și contrar firii umane. Susținătorii curentului resping valorile tradiționale; denunță familia normală alcătuită din mamă, tată și copii; resping distincția dintre sexe; batjocoresc religia și patriotismul. Și pentru a demola modul vechi și tradițional de viață și a construi o nouă societate, marxiștii aplică formula scopul scuză mijloacele. În acest sens, ei încurajează contradicțiile sociale, cauzează noi crize, organizează demonstrații și manifestări stradale lipsite de sens, doar pentru a pune presiune, diseminează zvonuri și minciuni și declanșează conflicte.

Promotorii noii ordini sociale susțin, totodată, că revoluția comunistă este iminentă. În opiniile lor, asemenea revoluții au reputat mari succese în trecut în țări ca URSS și China și mai recent în Venezuela. Pentru ei nu contează faptul că zeci de milioane de oameni au fost sacrificați în numele revoluției; scopul final e important, anume, paradisul care va veni. Între timp, ideea distrugerii a tot ceea ce este vechi s-a răspândit și în același timp au apărut în America temple dedicate lui satana. Mark Levis se întreabă încotro merge țara și amintește de una din declarațiile fostului președinte Ronald Reagan: “Libertatea este întodeauna la doar un pas de dispariție.” (p. 13) Levin amintește că pierderea libertății tradiționale a început deja la Washington, sub actuala administrație a președintelui Biden. “Se întâmplă deja pe marile coridoare ale puterii prin acțiuni legislative și ordine executive și pe marile străzi unde au început să domine actele de violență,” scrie Levin. (pp. 38-39)

Ca cetățean american născut și crescut în România, îmi amintesc de anii copilăriei și ai primei tinereți și de metodele prin care s-au impus comuniștii. Între altele, au terfelit simbolurile naționale; au dărâmat monumentele vechilor eroi ai națiunii, înlocuindu-le cu statuile criminalilor comuniști; au schimbat numele românești ale unor bulevarde; au promovat în posturi de conducere unelte docile și lichele; au arestat și decimat opoziția. Deocamdată, în Statele Unite s-a început cu distrugerea statuilor și cu promovarea unor interlopi. Infractorul George Floyd, de exemplu, a fost înmormântat într-un sicriu de aur, fiind onorat ca mare erou. Și este doar începutul. 

Mark Levin scrie, în concluziile finale, că ideologia comunistă este nu numai fără niciun Dumnezeu, dar și împotriva naturii omului. Omul a fost creat în imaginea divinității, având suflet și conștiință. El are menirea să se salveze pe sine și să-și ajute și semenii. Majoritatea americanilor sunt oameni cu frică de Dumnezeu, dar, în mod bizar, sunt tăcuți și par resemnați în fața tendinței pro-marxiste de azi. Și cartea se încheie cu o chemare: Patrioți americani, uniți-vă! Alegeți libertatea!

(Prof. Dr. Nicolae Dima, fost redactor la Vocea Americii, USA, noiembrie 2021)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.