Feudalismul digital


Feudalismul digital

Analiștii politici care comentează ce se întâmplă pe la București și Chișinău comit o eroare fundamentală.

Anume pornesc de la o grilă contemporană de analiză în care utilizează categorii de genul: Constituție, stat de drept, cetățeni, funcționari publici, administrație etc. Ceea ce este fals.

Grila de analiză trebuie să pornească de la alte categorii: clanuri, feude, relații de vasalitate suzeran – vasal, iobagi și robi, omagiu de fidelitate, viclenie (în sens de trădare a suzeranului), anarhie feudală.

Doar prin schimbarea grilei de interpretare se poate reda o imagine apropiată de realitate a momentului. Trebuie abandonată ideea de minimă existență a unei legalități în România, nimeni nu respectă legile scrise, tot ce contează cu adevărat sunt relațiile de putere.

Cine ce feudă are, în fața cui a depus omagiul de fidelitate, ce gloate pot strânge jupânii și câtă vreme le pot ține în luptă etc. Feudalism digital, asta e tot ce putem.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.