S-a schimbat schimbarea! PNL rămâne încremenit în proiect prin susținerea unui Guvern minoritar, deși Cîțu vorbea ieri despre refacerea coaliției cu USR


S-a schimbat schimbarea! PNL rămâne încremenit în proiect prin susținerea unui Guvern minoritar, deși Cîțu vorbea ieri despre refacerea coaliției cu USR

Dacă ieri dădea semne că ar putea renunța la formula guvernării minoritare și a vorbit chiar despre refacerea coaliției cu USR, președintele PNL Florin Cîțu a transmis joi, 28 octombrie, că practic s-a schimbat schimbarea, peneliștii fiind astfel în continuare încremeniți în proiect prin susținerea învestirii unui Guvern minoritar PNL-UDMR. 

CE A DECLARAT CÎȚU IERI: "USL nu e un proiect în acest moment". Cîțu vrea o discuție "bărbătească" cu USR în legătură cu refacerea coaliției de guvernare

Redăm declarațiile făcute astăzi: 

Cîțu: Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum pentru că nu am avut motive să-l schimbăm.  

Reporter: Veți decide flexibilizarea mandatului? Știm că aveți o ședință.  

Cîțu: Vom avea discuții astăzi în partid și vedem ce se întâmplă. Vom discuta și despre lista de miniștri. Ar trebui să fie un BEx și un BPN mâine.  

Reporter: Se vor continua negocierile și după depunerea listei de miniștri?  

Cîțu: Până în ultimul moment.  

Reporter: Urmează să aveți o discuție cu șeful statului? Cum credeți că va primi ideea de a reprimi USR la guvernare după ce i-a numit crizatori și iresponsabili?  

Cîțu: Nu știu dacă vom avea o discuție cu președintele astăzi. Aceste întâlniri domnul președinte le cere. Deci nu știu dacă o să avem această întâlnire. În al doilea rând mandatul nostru nu s-a flexibilizat. E același mandat, pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR. Domnul Nicolae Ciucă trebuie să aibă discuții pentru a convinge partidele să susțină în Parlament un Guvern minoritar.  

Reporter: Cei de la USR nu vor să voteze un Guvern minoritar, ci ca domnul Ciucă să-și depună mandatul și să renegociați cu ei această coaliție.  

Cîțu: PNL a făcut un pas important, a arătat că înțelege importanța momentului prin care trece România. Până astăzi nu am văzut niciun act de concesie din partea celor de la USR și PSD.  

Reporter: Ce act de concesie așteptați de la PSD de exemplu?  

Cîțu: Foarte simplu. Au spus că nu vor la guvernare, atunci să voteze acest Guvern. Putem discuta despre acest Guvern minoritar. E clar că nu poate sta pe un termen foarte lung, iar astfel putem reveni peste 8-9 luni să ne uităm la situație. Dar în acest moment îmi este clar că doar PNL înțelege importanța momentului, înțelege prin ce trece România, în timp ce celelalte partide fac declarații și atât. Cei de la PSD își schimbă părerea de la o zi la alta. Am văzut astăzi că vor Guvern tehnocrat. Deci avem așa: PSD nu vrea la guvernare, vrea să intre la guvernare, vrea un Guvern de tehnocrați. Cine mai înțelege ceva de aici? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.