Cioloș, mesaj ferm către PNL și PSD: "Dacă vor să ne trimită la guvernare pentru a ne eroda, să ne trimită!". Peneliștii au termen până duminică pentru a-și schimba decizia


Cioloș, mesaj ferm către PNL și PSD: "Dacă vor să ne trimită la guvernare pentru a ne eroda, să ne trimită!". Peneliștii au termen până duminică pentru a-și schimba decizia

În urma anunțului conform căruia PNL nu-și flexibilizează mandatul, eșuând astfel momentan negocierile cu USR, președintele useriștilor, Dacian Cioloș, a susținut o conferință de presă în care a precizat că le oferă termen până duminică peneliștilor pentru a-și reconsidera decizia. De asemenea, președintele USR a menționat că, indiferent de situație, va merge în Parlament pentru votul de învestitură, dar nu va purta niciun fel de negociere cu PSD. Pe de altă parte, Cioloș a transmis că nu se teme de scenariul în care PSD și PNL vor vota învestirea Guvernului său doar cu scopul de a eroda USR în plină criză. 

CITIȚI ȘI: Cîțu a pus cruce negocierilor cu USR: "Să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR!"

Cioloș: USR rămâne în continuare determinat să propună până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament, pentru că acolo în Parlament se vede dacă există sau nu o susținere pentru un Guvern. Duminică vom avea o ședință a Comitetului Politic al USR în care vom discuta și programul de guvernare și lista de miniștri. Așadar, până duminică, dacă PNL e în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească. Oricum noi mergem înainte și vom face o propunere în Parlament indiferent ce se întâmplă. (...) Dacă nu e PNL pregătit să ofere soluții, atunci nu e nicio problemă, căci USR va face acest lucru și ne vom asuma mandatul pe care l-am luat până la capăt. Dar, până duminică, PNL știe unde să ne găsească în cazul în care au alte idei prin care să găsim acum formule de lucru împreună și nu mai târziu, pentru că oamenii nu mai așteaptă. 

Reporter: USR va negocia inclusiv cu PSD? 

Cioloș: Nu. Am spus de la început că USR nu va negocia cu PSD. Cu PSD, dacă e să discutăm, PNL a negociat. Au avut chiar un Guvern împreună, astfel încât nu e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem, cu cine nu. 

Reporter: Ați primit până acum semnale de la PNL sau PSD că ar putea vota acest Guvern minoritar doar pentru a vă eroda la guvernare în această perioadă de criză? 

Cioloș: Termenul acesta de erodare nu face parte din vocabularul meu în acest moment. Principalul termen din vocabularul meu e responsabilitate cu orice preț. Noi ne asumăm responsabilitatea unui Guvern indiferent că cineva de pe margine consideră că asta ne-ar putea eroda sau nu. Asta ne-o va dovedi timpul după ce noi vom aplica măsurile pe care le avem în vedere. Ca să le putem aplica, e important să avem acest vot în Parlament, deci dacă cineva vrea să ne trimită pe noi (la guvernare - n.red.) pentru a ne eroda, să ne trimită! Ne asumăm și această responsabilitate, că ar putea exista riscul erodării politice.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.