Crimă neomarxistă la Chișinău împotriva limbii române. Urmașii lui Grișa Kotovski, violator al limbii române, au acum cetățenii și pașapoarte românești


Crimă neomarxistă la Chișinău împotriva limbii române. Urmașii lui Grișa Kotovski, violator al limbii române, au acum cetățenii și pașapoarte românești

După 32 de ani de la revenirea românilor de la Est de Prut la Limba Română, la Chișinău încă se mai produc atacuri mârșave și crime împotriva Sfintei Sfintelor! Le săvârșesc chiar cei care nu au luptat nicio clipă pentru readucerea Acasă a limbii române, le fac profitorii și nesimțiții care se ascund cu lașitate de trei decenii în spatele unor denumiri false ca ”limbă de stat” și articolul 13 din Constituție. Despre ce este vorba? 

Recent, Guvernul Republicii Moldova a intrat cu picioarele pline de noroi pe câmpia de flori dalbe a Limbii Române. Pe data de 1 octombrie, membrii guvernului au adoptat Nomenclatorul profesiilor, unde au feminizat un șir de profesii, care, în limba română, au doar forma masculină. Cui i-a venit oare în cap asemenea batjocoră? Ce urmărește acest gest profanator? Cine stă în spatele acestei crime? Cine a sugerat această idee? Națiunea civică moldoivănească? Un șir lung de întrebări fără răspunsuri…

Prin ce se deosebește această crimă de cea a imperiului rus, care a inventat limba moldovenească în anul 1924, care a interzis alfabetul latin după ocuparea teritoriului românesc de la Est de Prut? Prin ce se deosebesc cei care au votat acest Nomenclator, violând impardonabil Limba Română, de Grișa Kotovski, care, la fel, viola Limba Română și proslăvea limba moldovenească? Nu sunt oare aceștia adevărații urmași ai lui Kotovski și ai doctrinei staliniste rusești, de astă dată având și pașapoarte românești? Nu este acesta un prim pas pentru a sugera că în Republica Moldova se vorbește o altă limbă decât cea română?

Unde au fost, cel puțin, ministrul învățământului și ministrul culturii, care trebuiau să fie primii apărători ai Limbii Române? Cum, domnilor guvernanți, îi am în vedere pe toți miniștrii cu cetățenie română, vi s-a ridicat mâna? Cum? Dormiți liniștit? Nu aveți mustrări de conștiință?

Au trecut câteva zile, dar nicio reacție a Academiei de Științe a Republicii Moldova! Domnilor academicieni, chiar niciun cuvânt? Pentru ce mai tocați anual sute de milioane de lei din bugetul public? Căci nu se vede chiar nimic din urma voastră, nicio atitudine, măcar de ochii naivilor. Sau vreți să repetați „fapta eroică” din 1994, când, după 5 ani de la aducerea acasă a Limbii Române, ați aflat și voi, și chiar ați ieșit cu o declarație, că limba noastră este Limba Română (!). Sau, la fel ca atunci, așteptați să vedeți dincotro bate vântul puterii? 

La 30 august 1991, prin decretul președintelui R. Moldova nr. 199 a fost creat Departamentul de Stat pentru Asigurarea Funcționării Limbilor Vorbite pe Teritoriul Republicii Moldova. Funcția de bază era supravegherea riguroasă a revenirii acasă a Limbii Române. Ciocoimea românofobă și agentura imperiului rus  au avut grijă, după o perioadă scurtă de timp, să lichideze acest departament. Azi, această responsabilitate majoră, oficial, aparține Academiei de Științe, Uniunii Scriitorilor și Guvernului Republicii Moldova!

Constituția Limbii Române este Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX). 

Dacă un cuvânt folosit nu se regăsește în DEX, atunci acesta nu poate fi folosit, mai ales în actele oficiale! Cum, voi, fariseilor, cu pretinse studii în lumea civilizată, nu cunoașteți această regulă fundamentală? Sau reprezentanții „națiunii civice moldoivănești” nu recunosc DEX-ul?

Domnilor guvernanți, ignoranți ai Limbii Române!

Voi nu ați participat, dar la mijlocul anilor ꞌ80, sute de mii de oameni au luptat pentru Limba Română! Pentru aducerea ei acasă am ieșit în stradă, am primit bâte în cap, am parcurs mii de kilometri, coloane întregi de patrioți veneau pe jos. Pentru Limba Română am îngenunchiat, am plâns, am suferit. Pentru Limba Română am tresărit, ne-am bucurat, am dansat pe 31 august 1989 „Hora Unirii”…

Nu testați răbdarea celor pentru care Limba Română este însăși Viața lor!

Limba Română este cetatea Națiunii Române. Poate din acest motiv o și atacați? Dacă scopul urmărit este construcția „națiunii civice moldoivănești”, atunci veți primi ceea ce meritați – disprețul tuturor românilor de la Est de Prut. 

P.S. Am adus acasă Limba Română, Tricolorul și alte simboluri românești, pentru care avem responsabilitatea să le păzim ca lumina ochilor. Și vom face acest lucru!

(Valentin Dolganiuc, votant al Declarației de Independență față de Rusia imperială și militant pentru revenirea românilor de la Est de Prut în arealul național românesc).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.